Nyt sundhedshus i Korsør - planer om hospice møder flere forhindringer

Fire læger er på vej ind i det gamle Korsør Sygehus. Det skaber fornyet usikkerhed om mulighederne for at etablere et hospice i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det gamle sygehus i Korsør er nu på vej mod nyt liv.

Fire læger i Korsør med tilsammen 7.400 patienter har lavet en aftale med Peter Evang Hansen, der ejer bygningen. Planen er, at de rykker ind omkring årsskiftet.

quote Vi bygger lægeklinikken først, og så må vi se, om det stadig er så meget op ad bakke for hospiceplanerne, at de helt droppes

Peter Evang Hansen, ejer af det gamle sygehus i Korsør

Det fortæller dagbladet Sjællandske.

- Sygehuset kan ende med at blive Korsørs største sundhedshus, hvis det bliver fuldt udlejet, siger Peter Evang Hansen til Sjællandske.

Kommunen ville ikke finde pengene

Sygehuset har gennem længere tid været kædet sammen med oprettelsen af et hospice i Korsør.

Drømmen om et hospice kom et stort skridt nærmere, da Folketinget i december 2018 satte 6,4 millioner kroner af til projektet på finansloven. 

Det gamle sygehus i Korsør.
Det gamle sygehus i Korsør. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

De penge skulle være med til at omdanne stedet fra sygehus til hospice. Derefter skulle der laves en driftsaftale med region eller kommune for at komme i mål.

Men det lykkedes ikke i første omgang. Regionen mener, at der er rigeligt med pladser på de tre, der eksisterer allerede - i Bandholm, Dianalund og Roskilde.

Og Slagelse Kommune afviste sidste år ved de kommunale budgetforhandlinger at finde de 16 millioner kroner, der skulle til for at realisere planerne.  

- Vi mener faktisk, at det er en regional opgave at etablere et hospice. Det vil være fint for borgerne, hvis vi havde et hospice i Korsør, men vi mener ikke, det er en kommunal opgave, sagde byrådsmedlem Jørgen Grüner (SF) til TV2 ØST efter afslaget.

Drømmen lever stadig

Men støtteforeningen bag hospicet i Korsør mener stadig, at der er et udækket behov på Vestsjælland og kæmper videre med planerne.

- Drømmen er overhovedet ikke slut endnu. Vi tager arbejdstøjet på, og så kæmper vi videre. Der er kun 365 dage til næste gang, der er budgetforhandling, og så er vi på pletten igen. Så nej, vi giver ikke op, sagde formand for Korsør Hospice Støtteforening Niels Bo Jørgensen til TV2 ØST efter afslaget.

Nu kan de nye planer for et sundhedshus på sygehuset så komme på tværs af det arbejde. Men ejeren, Peter Evang Hansen, lukker ikke helt af for støtteforeningen.

- Vi bygger lægeklinikken først, og så må vi se, om det stadig er så meget op ad bakke for hospiceplanerne, at de helt droppes. Jeg vil i hvert fald behandle dem ordentligt, men omvendt kan jeg heller ikke have bygningen stående tom i årevis, siger han til Sjællandske.