Nyt akutteam skal nedbringe genindlæggelser i Slagelse

Slagelse Kommune har ansat et nyt akutteam, som skal bringe antallet af genindlæggelser ned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når ældre borgere i Slagelse Kommune bliver sendt hjem fra sygehuset, så er der stor risiko for, at de hurtigt skal et smut forbi hospitalet igen.

I hvert fald bliver én ud af ti borgere i kommunen genindlagt inden for 30 dage, viser tal fra Sundhedsministeriet.

Slagelse er den kommune i Danmark, hvor flest borgere bliver genindlagt, og det tal vil de gerne bringe ned. Blandt andet derfor har kommunen ansat et hold af akutsygeplejersker, som kan tage på hjemmebesøg og finde ud af, om de ældre borgere for eksempel har lungebetændelse.

På den måde kan de sætte en behandling i gang, uden der er behov for indlæggelse, og det er en stor fordel, fortæller Anne Louise Drachmann, der er akutsygeplejerske i det nye team.

- Ældre og kronisk syge er svækkede i forvejen, og en indlæggelse kræver et godt helbred. Der er stor risiko for, at de får andre infektioner på sygehuset, så tanken bag det nye team er, at vi kan behandle flere i deres egne hjem, siger hun til TV ØST.

Koster mange penge

I alt har Slagelse Kommune ansat ni sygeplejersker i det nye team, og de skal blandt andet have fokus på væsketerapi og på at sætte behandlinger med antibiotika i gang.

- For de ældre borgere er det især dehydrering og lungebetændelser, der er et problem. Hvis vi kan hjælpe de borgere derhjemme, er det en stor fordel, siger Anne Louise Drachmann og tilføjer:

- Det koster jo også samfundet mange penge, hvis en borger får komplikationer på sygehuset.

Det nye akutteam er et resultat af, at der i finansloven er afsat 1,2 milliarder i 2016-19 efterfulgt af 300 millioner kroner årligt til at lave en national handleplan for den ældre, medicinske patient.

Formålet med teamet er, foruden at nedbringe antallet af indlæggelser og genindlæggelser, at sikre rettidige indlæggelser og tage imod særligt komplicerede udskrivelser.