Nyhed om bombetrusler fra Slagelse går verden rundt

Medier over hele verden skriver om sagen, hvor en mand fra Slagelse udsendte en hel sværm af bombetrusler mod bl.a. danske indkøbscentre og lufthavne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var ikke kun danske, men også blandt andet svenske, tyske, britiske medier og amerikanske medier, der fortalte om den serie bombetrusler, der mandag angiveligt blev udsendt af en 31-årig mand fra Slagelse.

Aviser fra en lang række lande valgte at bringe nyheden om de mange trusler, der lukkede lufthavn og indkøbscentre mandag.

Blandt andet blev Vestsjællandscenteret i Slagelse evakueret og gennemsøgt med specialtrænede bombehunde.

Også den efterfølgende anholdelse, hvor kampklædte politifolk anholdt den mistænkte gerningsmand i en lejlighed i Slagelse, bliver massivt omtalt i den internationale presse.

Mens en række medier bringer telegrammer skrevet af de internationale nyhedsbureauer AP og DPA, så har især medier i vores nabolande valgt at skrive egne artikler om hændelserne i Danmark og Slagelse mandag.

Den 31-årige mand, som politiet mener står bag de mange trusler, blev tirsdag varetægtsfængslet i tre uger i sagen. Han nægter sig skyldig, men belastes af en række tekniske beviser.

Se eksempler på de internationale artikler om sagen fra Slagelse:

Svensk: Danska flygplatser evakuerades – en person gripen

Norsk: Storm av bombetrusler skapte kaos Danmark

Engelsk: Denmark police arrest man suspected of hoax bomb threats causing evacuation of airports

Tysk: Dänische Flughäfen nach Bombendrohung evakuiert

Italiensk: Danimarca, allarmi bomba in aeroporti e centri commerciali: un arresto