¨

Nye fregatter til Flådestation Korsør

Foto: TV ØST

Folketinget har bevilget 47,5 million kroner til udvidelse af Flådestation Korsør, der får tre nye fregatter

Folketingets Finansudvalg gav i går 47,5 millioner kr. til udbygning af Flådestation Korsør, så man kan få plads til de tre nye fregatter Iver Huitfeldt, Niels Juel og Peter Willemoes.

- I Slagelse Kommune er vi utrolig glade for denne beslutning, siger borgmester Lis Tribler. - Flådestation Korsør er en af vores største virksomheder i kommunen med omkring 1300 arbejdspladser, og dem vil vi gøre alt for at bevare.

Ifølge planen skal pengene gå til leje af yderligere 9.000 kvm. kajareal samt til køb af den bygning, der ligger på arealet, og som ejes af Alcatel Submarine Network A/S. På det samlede kajareal skal strømforsyningen udbygges efter særlig NATO-standard samt i forhold til skibenes forsyningsbehov. Der skal også etableres IT-adgang til forsvarets centrale systemer og laves en ferskvandsforsyning.

- Bevarelse af offentlige arbejdspladser i kommunen har vores store bevågenhed. Derfor har vi nedsat en arbejdsgruppe, der følger situationen, siger Lis Tribler.

Projektet kræver byggetilladelse, og kommunen vil nu gå i gang med myndighedsbehandlingen.

I forbindelse med udmøntningen af Forsvarsforliget 2010-2014 har lukning af Flådestation Korsør været i spil, uden at der dog blev truffet beslutning om at gøre noget.

Arbejdsgruppen håber, at denne bevilling vil medvirke til, at Flådestationen forbliver i Korsør, slutter Lis Tribler.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App