¨

Ny plan skal stoppe uroligheder

Foto: TV ØST

Politikerne i Slagelse laver en handleplan over, hvordan Nordbyen bliver et godt og trygt sted at bo. Området er ellers mest kendt for masser af ballade.

Udbrændte containere og biler og stenkastende unge er ofte det, man forbinder med Nordbyen i Slagelse, men nye initiativer skal gøre en ende på problemerne.

- Min forventning er, at beboerne i Nordbyen kan leve mere trygt, og de unge kan lave noget mere konstruktivt end at brænde ting af, siger borgmester Lis Tribler.

En ny såkaldt handleplan bliver sat i værk for at hjælpe de unge. Efter samtaler med hver enkelt af de utilpassede unge, skal der laves en plan for at få dem ud af det kriminelle miljø.

Som noget nyt har en række frivillige pensionerede fagfolk tilbudt deres hjælp. Skolelærere kan eksempelvis hjælpe med lektierne, og psykologer kan rådgive både den enkelte unge og hele familien, hvis der er problemer på den front.

Politiet vil samtidig være mere synlige i området. Fremover bliver det sammen med med SSP-medarbejdere eller forældregrupper for at komme tættere på de unge balledemagere. Desuden skal tidligere kriminelle bruges som rollemodeller. De skal være det synlige bevis på at man kan komme ud af problemerne.

Politiet ved godt, at en lille kerne er udenfor pædagogisk rækkevidde og understreger, at man vil skride hårdt ind, hvis de skaber uro.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App