Ny luksusbiograf er åbnet - vil gøre noget særligt ud af filmoplevelsen

Torsdag aften slog MovieHouse i Slagelse dørene op for første gang efter, at der er brugt et tocifret millionbeløb på renovering.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den røde løber var lagt ud, og snoren blev klippet, da en ny luksusbiograf torsdag aften slog dørene op for første gang i Slagelse.

Førhen var det en helt almindelig biograf, men ejeren Michael Obel har valgt at give den nyt liv.

- Folk elsker at gå i biografen, og vi vil gerne gøre noget særligt ud af filmoplevelsen. Det er en fællesskabsoplevelse, og den skal være i højeste gear, så man ikke er i tvivl om, at det er bedre at se film i biografen frem for at sidde derhjemme.

Skaberne bag MovieHouse åbnede en tilsvarende luksusbiograf i Ringsted lige før coronapandemien. I alt er der blevet brugt et tocifret millionbeløb på at renovere biografen i Slagelse.

- Vi ved jo, at under corona, der stormede folk i biografen hver gang, at der var åbningstid. Vi ved også af erfaring, at folk vil helst se film i biografen. Så nu hvor krisen kradser, så er der jo ikke noget bedre sted at gå hen end at gå i biografen og få en god filmoplevelse, siger Michael Obel.

Paprika Steen er instruktør på filmen Fædre og Mødre, som blev vist i den nye biograf torsdag aften.
Paprika Steen er instruktør på filmen Fædre og Mødre, som blev vist i den nye biograf torsdag aften. Foto: Kevin Rasmussen - TV2 ØST

- Det er virkelig en luksusoplevelse

Med til åbningen var også skuespiller Paprika Steen. Hun er instruktør på filmen Fædre og Mødre, der først kommer i biograferne om en måned, men som helt eksklusivt blev vist i MovieHouse torsdag aften.

Læs også
Stort rejsegilde på længe ventet stadionhal: - Vi er nærmest euforiske
Læs også
Stort rejsegilde på længe ventet stadionhal: - Vi er nærmest euforiske

- Det er første gang, at jeg skal vise den offentligt, så jeg er jo egoistisk meget spændt, lyder det fra Paprika Steen.

- Jeg har jo prøvet et andet MovieHouse, så jeg ved, hvordan det er at sidde i de her sæder. Vidunderligt. Det er virkelig en luksusoplevelse.

Fredag er der kulturnat i Slagelse, og her er det muligt at få et kig ind i den nye luksusbiograf.