Ny kalkunbesætning ramt af fugleinfluenza – 5.700 kalkuner skal aflives

Knap 6.000 kalkuner på en kalkunfarm i Flakkebjerg ved Slagelse er smittet med fugleinfluenza og skal aflives.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Endnu et udbrud af fugleinfluenza har ramt en kalkunbesætning – denne gang er det en producent af kalkuner i Flakkebjerg ved Slagelse, der må aflive cirka 5.700 kalkuner på grund af sygdommen.

Det står klart, efter at en række prøver fra Statens Serum Institut tirsdag eftermiddag viste, at kalkunbesætningen er smittet med den meget smitsomme H5N8 fugleinfluenza.

For at forhindre at de syge kalkuner spreder sygdommen yderligere, vil Fødevarestyrelsen og Beredskabsstyrelsen aflive hele besætningen på cirka 5.700 kalkuner torsdag den 18. marts.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Læs også
Nye tilfælde af fugleinfluenza - i dag skal 35.000 kalkuner slås ned
Læs også
Nye tilfælde af fugleinfluenza - i dag skal 35.000 kalkuner slås ned

Udbruddet på kalkunfarmen i Flakkebjerg er det femte udbrud med den smitsomme fugleinfluenza i TV2 ØSTs sendeområde i marts måned. Det første udbrud kom på et fasanopdræt ved Kongsted i Ringsted Kommune, hvor cirka 550 fasaner blev aflivet. Siden da har der været to store udbrud på kalkunfarme i Lundby og Bøgelunde nær Skælskør, samt et mindre udbrud blandt høns og ænder på en farm i Gørlev.

  Grafik: Nick Abildgaard

Indfører sikkerhedszoner

Udbruddet i Flakkebjerg får ligesom ved de øvrige udbrud konsekvenser for alle ejere af hobbyhøns, ænder og andet fjerkræ inden for zoner af henholdsvis tre og ti kilometers afstand fra kalkunfarmen. Inden for denne afstand vil man nemlig blive omfattet af særlige restriktioner.

Restriktionerne betyder, at alle fjerkræejere inden for tre-kilometerzonen har pligt til at registrere sine dyr inden torsdag den 25. marts. Inden for de ti kilometer er det fra og med i dag derudover forbudt at sælge æg samt at flytte æg, høns og andet fjerkræ ud af zonen uden tilladelse fra Fødevarestyrelsen.

Se video: Kalkuner aflives ved en kalkunfarm nær Lundby efter fund af fugleinfluenza

Registreringen af fjerkræ skal ske på hjemmesiden landbrugsindberetning.dk.

Du kan læse mere om de særlige bestemmelser, der gælder for fjerkræejere i zonen her, og du kan se, om du har en fjerkræbesætning inden for zonen her.   


Nyhedsoverblik