Ny indkøbspolitik skal give lokale job

Slagelse Kommune vil give flere lokale virksomheder mulighed for at byde ind på større opgaver.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere lokale virksomheder skal have mulighed for at byde på opgaverne eller inviteres med, når Slagelse Kommune udbyder større opgaver. Det er et af målene med en ny indkøbspolitik, som Økonomiudvalget skal drøfte på sit møde på mandag, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

En evaluering, som samarbejdsudvalget for indkøb af bygge- og anlægsydelser lavede i december, viste, at Slagelse Kommune allerede har opnået gode resultater med mindre udbud, hvor lokale virksomheder vinder 9 ud af 10 udbud. Men når udbuddene bliver større end 20 millioner kroner, har de lokale virksomheder svært ved at være med.

- Det er meget positivt, at vores indsats for, at flere lokale virksomheder vinder de mindre udbud, har båret frugt. Men vi skal sørge for, at lokale virksomheder også deltager, når det er større opgaver, der er i udbud. Derfor er det positivt, at der kommer fokus på de større udbud, siger medlem samarbejdsudvalget for indkøb af bygge- og anlægsydelser Lis Tribler (A).

Skal sikre konkurrencen

Formålet med den nye indkøbspolitik er at sikre konkurrence om kommunens opgaver samtidig med, at man også gerne vil gøre det muligt for de lokale virksomheder at være med. Men før indkøbspolitikken bliver vedtaget, får erhvervslivet mulighed for at komme med input, når den skal drøftes i samarbejdsudvalget for indkøb af bygge- og anlægsydelser, hvor Erhvervsrådet også har plads.

- Vi sætter nu en ny retning på vores indkøbspolitik. Den skal både være med til at sikre, at vi som kommune får mest muligt for kommunens penge, og samtidig sikre det element, at vi bruger vores udbud til at skabe vækst og arbejdspladser i vores egne virksomheder, siger borgmester Stén Knuth (V).

Forventes vedtaget før sommerferien

Den nye indkøbspolitik kommer til at afløse en række politikker og strategier på indkøbs- og udbudsområdet.

Når indkøbspolitikken har været drøftet i samarbejdsudvalget for indkøb af bygge- og anlægsydelser, skal den behandles i Økonomiudvalget og Byrådet, som forventes at kunne vedtage den nye indkøbspolitik inden sommerferien.