Ny anholdelse i våbensag

26-årig dansk sergent anholdt i Kosovo. Han er mistænkt for at have medvirket til våbentyveriet mod Antvorskov kaserne 4. januar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efterforskere fra Politiets Efterretningstjeneste har sammen med folk fra forsvarets auditørkorps fredag morgen kl. 08.35 anholdt en 26-årig dansk sergent i Kosovo. Han er mistænkt for at have medvirket til våbentyveriet mod Antvorskov kaserne 4. januar, oplyser PET.

Han vil blive bragt til Danmark og overgivet til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der efterforsker røveriet af næsten 200 funktionsklare skydevåben fra kasernen.

I forvejen er fem personer varetægtsfængslet i sagen, og politiet har fundet knap halvdelen af de våben, som røverne fik med sig. Der er tale om automatrifler af typen M96 og M95 samt halvautomatiske pistoler.

- I vores efterforskning af sagen har det længe stået klart, at en person med tilknytning til forsvaret og Antvorskov Kaserne var involveret i våbenrøveriet. Vi mener, at det er den person, vi nu har anholdt, siger chefen for PET, politimester Jakob Scharf til Ritzau