Nu fem mistænkte kasernerøvere

Fem mænd er nu blevet fængslet i fire grundlovsforhør efter røveriet mod Antvorskov Kaserne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Under jagten på cirka 100 våben fra Antvorskov Kaserne gik politiet torsdag i retten for at få tilladelse til nye efterforskningsskridt, og samtidig appellerer en politichef igen om hjælp fra offentligheden.

- Vi har stadig brug for oplysninger, siger politiinspektør Flemming Madsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

I nogle usædvanlige sager udloves af og til dusører, men det er ikke sket i dette tilfælde. I givet fald er det forsvaret, der skal tage initiativet.

Politiinspektøren bekræfter, at fem personer indtil nu er blevet varetægtsfængslet, og det er sket ved fire grundlovsforhør. De fem er alle mænd. Den seneste fængsling skete tirsdag, da en ung mand med en stor grønlig tatovering i nakken blev fremstillet i Retten i Næstved.

De præcise sigtelser mod de fem kendes ikke. Det skyldes, at retten har indvilget i at holde grundlovsforhørene bag såkaldt dobbelt lukkede døre, hvilket indebærer, at sigtelsen holdes hemmelig.

Røveriet mod kasernen skete 4. januar, da maskerede mænd slap væk med 189 militære våben samt tilbehør. Heraf er altså godt halvdelen fundet ved aktioner foretaget af Politiets Efterretningstjeneste og det almindelige politi, som samarbejder om efterforskningen.

- Nok til at bevæbne en mindre hær, bemærkede anklageren, politiadvokat Otto Høj-Madsen, forleden om de manglende våben. 

/ritzau/