Nu er der startet en underskriftsindsamling for Xu Zhang

400 personer har foreløbig skrevet under på en underskriftindsamling, der skal få Udlændingestyrelsen til at ændre udvisningen af 23-årige Xu Zhang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Inden fredag i denne uge skal 23-årige Xu Zhang rejse tilbage til Kina.

Sådan lyder en afgørelse fra Udlændingestyrelsen, men nu forsøger en underskriftindsamling at sætte en stopper for udvisningen af den 23-årige studerende, der har boet i Danmark siden 2010.

Cirka 400 personer havde mandag sidst på eftermiddagen skrevet under på underskriftindsamlingen, som Xu's klasselærer fra hendes gymnasietid på ZBC i Næstved, Toni Andersen, netop har startet op.

- Jeg synes, det er rigtig dejligt, at så mange vil støtte mig. Det er jeg virkelig taknemmelig for, siger hun til TV ØST. 

Rørt over klasselærer

Toni Andersen skriver som indledning på indsamlingen:

- Udlændingestyrelsen vil sende Xu ud af Danmark med blot én uges varsel! Xu er alletiders dejlige unge pige, der er fuld af humor, videbegær og ildhu. Hun er en førsteklasses studerende, velintegreret med masser af danske venner og i fuld gang med sit videregående shippingstudium, som hun påbegyndte her i efteråret.

Xu Zhang er rørt over, at hendes tidligere klasselærer på ZBC har startet underskriftindsamlingen:

- Hun har brugt en masse tid i sin weekend på at hjælpe mig og starte den her underskriftindsamling, siger den 23-årige studerende.

Den 23-årige Xu Zhang stod frem i TV ØST mandag aften, efter hun for nylig modtog afslag om opholdstilladelse i Danmark. Udlændingestyrelsen begrunder blandt andet afslaget med, at Xu Zhang har boet størstedelen af sit "formative" liv i Kina og dermed må regnes for at have størst tilknytning dertil.