Nu er der fundet en ny dato for populært broløb

For tredje gang er der afsat en dato for Broløbet Storebælt. Arrangørerne og A/S Storebælt har sat løbsdatoen til lørdag den 29. maj 2021.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alle gode gange tre.

Broløbet Storebælt er blevet udskudt flere gange. Fra den  20. juni 2020 til 19. september 2020  og udskudt igen. 

Nu er der fundet en ny løbsdato.

Arrangørene af Broløbet Storebælt og A/S Storebælt har i samarbejde fundet en ny løbsdato, nemlig den 29. maj 2021.

- Vi satser på, at det bliver alle gode gange tre. Der er begyndt at komme løb andre steder, så det er et spørgsmål om at arrangere sig. Jeg er optimist, fortæller løbsleder Per Hansen.

quote Vi satser på, at det bliver alle gode gange tre

Per Hansen løbsleder Broløbet Storebælt

Det lader til, at folk er klar til at stille til start og krydse bæltet. Der er 15.000 billetter til salg og godt 14.000 er afsat. Siden den nye løbsdato blev offentliggjort fredag formiddag, er der blevet solgt 60 billetter mere.

- De resterende 1000 billetter bliver nok solgt. Folk vil gerne, og det er vi rigtig glade for, fortæller Per Hansen.

Halvmaraton og kvartmaraton

Som noget helt nyt vil deltagerne kunne vælge mellem to distancer. Et halvmaraton fra Korsør til Nyborg og et kvartmaraton fra Sprogø til Nyborg.

Starten, der går på Sprogø, er ifølge Per Hansen helt unik.

- Det er unikt, at så mange mennesker får lov til at opholde sig på Sprogø, og der har været mange sjove samtaler, for at det skulle lykkes, oplyser han.

Inden løbsdeltagerne har vand på begge sider og en masse kilometer foran sig, kan de opleve Sprogøs historie og natur.

- Vi har fået lokale turistguider fra Nyborg og Korsør til at komme og lave nogle små oplæg om øen, dens natur og dens anvendelse til pigehjem, fortæller Per Hansen.

For at få Sprogø som startområde har løbsarrangørerne taget flere hensyn. De har fået dispensation af Kystdirektoratet til at sætte telte op. På tidspunktet for løbet er der også en masse fugle, der yngler, som skal skærmes af og steder, der er fredet, som de skal gå uden om.   

Broløbet til debat

I 2017 besluttede daværende Transportminister Ole Birk Olesen (LA), at der fremadrettet ikke skulle afholdes motionsløb på Storebæltsbroen. Det gjorde han med den begrundelse, at der var kommet mere trafik på motorvejene, og der derfor opstod lange køer i forbindelse med løbet.   

- Sidste gang vi afholdt det, var der en stor debat, om hvorvidt vi skulle have lov til at bruge broen, fortæller Per Hansen.

Den nuværende Transportminister Benny Engelbrecht (S), ville det dog anderledes og gav i juli 2019 tilladelse til at der igen måtte afholdes løb på Storebæltsbroen. 

Artiklen forstætter under oversigten over, hvordan løbet er kommet tilbage.

Danmarks måske langsomste løb

Ifølge Per Hansen tager det længere lidt længere tid at gennemføre Broløbet Storebælt end andre motionsløb.

- Vi gør meget ud af, at vi er Danmarks langsomste halvmaraton. Det er helt unikt derude, og deltagerne tager sig til at kigge op, når de står på højbroen, fortæller han.

Omgivelserne er ikke det eneste, der gør Broløbet Storebælt til Danmarks måske langsomste motionsløb.

- Deltagerne bliver i højere grad eksponeret for vind og vejr, end de ville gøre ved et motionsløb på land, hvor man altid kan søge lidt læ og skygge. Derude på broen er der ingenting, og derfor tager det længere tid, siger han.

Hvad ruten angår, er det, som Per Hansen formulerer det, bare at løbe fra den ene side til den anden. Han praler sågar med, at det er det løb i Danmark, hvor der er aldrig er nogen, der er løbet forkert de første 17,5 kilometer.