Nu er den hvide pony død

For en uge siden blev den efterladt i en indkørsel hos Anja Due i Vedbynørre ved Slagelse, men nu er den hvide pony død.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den lille hvide pony, der sidste mandag blev efterladt i indkørslen hos Anja Due i Vedbynørre ved Slagelse, er død.

En uge efter ankomsten blev den aflivet af en dyrlæge fra Hestens Værn.

- Det skete stille og roligt i indkørslen få meter fra, hvor den stod den dag, den pludselig var her. Jeg sad og nussede den, indtil hjertet holdt op med at slå, fortæller Anja Due.

- Der hænger en tung sky herhjemme i huset, for det var ikke lige det, vi havde håbet, dyrlægen ville gøre, siger hun.

Overvejede at beholde den

Hun har stadig ingen ide om, hvor den hvide shetlandspony kommer fra. Den stod pludselig i familiens indkørsel tidligt mandag morgen i sidste uge, og både hun og hendes 4 børn, der er i alderen 5-9 år, nåede at blive glade for den. De kaldte den Lucky og havde overvejet at beholde den, hvis ellers dyrlægen vurderede, at hendes helbredstilstand var god nok.

Det viste den sig desværre ikke at være.

Kronisk syg

Anja Due kunne godt se, at ponyen var forsømt. Den havde uplejet pels og hove, der manglede at komme til en smed. Men det stod værre til. Det viste sig, at den også havde en kronisk lungesygdom, var over 20 år gammel og havde meget slidte og forsømte tænder.

Derfor vurderede dyrlæge Berner Olsen, der kommer fra Kasernens Hesteklinik i Næstved, at det var bedst at aflive den.

- Det er vi selvfølgelig kede af, men det var dyrlægens vurdering, og så ville det være for egoistisk af os at lade den leve. Den har været nok igennem. Jeg føler, at vi gav hende en god afslutning. Til gengæld synes jeg, det er unfair, at nogen putter mig i den her situation ved at efterlade deres dyr på den her måde. Det er noget sviner, at folk anskaffer sig et dyr og bare dumper den sådan. Man er nødt til at afslutte tingene ordentligt, siger Anja Due, der har fået masser af søde og støttende ord med på vejen i forbindelse med sagen.

Den hvide pony ligger stadig på hendes grund, men bliver hentet af Daka i løbet af tirsdag.