¨

Nedstyrtet ørn er stadig i livsfare

Havørnen, der søndag styrtede ned i Slagelse, er stadig hårdt medtaget af styrtet. Foto: Michael Carlsen, Dyrenes Beskyttelse

Havørnen får lov til at gå i et indelukke alene i et forsøg på at dæmpe stress. Foto: Michael Carlsen, Dyrenes Beskyttelse

1 af 2

Ørnen, der søndag styrtede ned i Slagelse, er stadig i livsfare. Dyrepassere prøver at få den til at komme sig, men det ser svært ud.

Den er angst og stresset – og den spiser ikke, fordi næbet har fået et hårdt slag.

Sådan er situationen for den havørn, der søndag efter alt at dømme ramte en højspændingsledning nær Slagelse, derefter styrtede til jorden i en baggård i byen – og derefter blev ramt af en væltende cykel og fanget i cyklens cykelkurv.

Den uheldige ørn blev hentet af Falck og bragt til den lokale vildtstation, hvor den blev vasket og fik smertestillende medicin.

- Vi har gjort alt, hvad vi kan for at hjælpe ørnen. Men det ser vanskeligt ud for den – dels på grund af skaderne, og dels fordi ørne ikke har det godt med at være i fangeskab, siger zoolog Michael Carlsen fra Dyrenes Beskyttelse til TV ØST.

Ørnen har ikke brækket knogler i sit styrt – men den har beskadiget sit næb, og det er også alvorligt.

- Den har ondt i næbet, og der er kommet blod ud ved næbspidsen. Det betyder desværre, at den foreløbig ikke har villet spise, siger Michael Carlsen, der ikke er sikker på, at havørnen vil overleve.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App