¨

Naturstyrelsen kritiserer Slagelse Kommunes spildevandsplan

Foto: TV ØST

Slagelse Kommunes spildevandsplan er ikke god nok, lyder det fra Naturstyrelsen i en sjælden kritik.

Det sker yderst sjældent, at Naturstyrelsen kommenterer kommunernes spildevandsplaner, men det er altså tilfældet, når det kommer til planen fra Slagelse Kommune. Det skriver Sjællandske.

Kritikken går på, at kommunen efter Naturstyrelsens opfattelse tilsyneladende ikke vil opfylde statens krav om, at spildevandsplanens indsatser skal være på plads senest 30. oktober 2016. Dertil kommer, at kommunen kun vil pålægge borgerne at spildevandsrense ved deres ejendomme, hvor vandløbene er rene nok, og andre steder vil man blot lave foranstaltninger i vandløbene uden at pålægge ejendommene at rense spildevandet.

Udvalgsformand: Det er teknokrati

Samtidig er en del af indsatsen først planlagt til 2017, og det er for sent. Derfor ser Naturstyrelsen gerne, at kommunen redegør for, hvordan den har tænkt sig at opfylde kravene inden 30. oktober 2016.

I Slagelse Kommune kalder Villum Christensen (LA) kritikken for teknokrati. Han er formand for kommunens erhverv- plan- og miljøudvalget og medlem af Folketinget.

- Naturstyrelsen anlægger udelukkende en teknokratisk tilgang, som jeg slet ikke kan forestille mig bliver resultatet. Man vil bare give påbud for enhver pris, og det gør vi ikke, uden at det er den absolut sidste løsning på problemet, og det kan godtgøres, at det virker. Naturstyrelsen glemmer helt, at der gælder et proportionalitetsprincip for EU regler, der siger, at det er ulovligt at pålægge metoder, som er dyrere end nødvendigt, siger Villum Christensen i et skriftligt svar til avisen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App