Naboer protesterer mod ny moské i Slagelse

Naboerne til en planlagt moske i Slagelse protesterer mod ideen. Sagen skal nu behandles i byrådet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skal der bygges et kombineret kulturhus og moske på hjørnet af Tjørne Allé og Østre Allé i Slagelse, hvor der tidligere lå en autoforhandler?

Det spørgsmål skal nu afgøres af Slagelse Byråd. Det skriver Sjællandske.

Naboprotester fra naboerne til det planlagte byggeri har betydet, at politikerne i Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget ikke vil støtte planerne, der skal indarbejdes i en lokalplan.

- Det bekymrer hele vejen og området for det er et attraktivt sted, og hvis der kommer en moské bliver det nok knapt så attraktivt, siger Jens Nielsen, der er næstformand i grundejerforeningen Hestehaven i Slagelse, som har indsendt en officiel indsigelse mod projektet. 

Slagelse Kommune har modtaget i alt 10 indsigelser mod projektet i den såkaldte for-offentlighedsfase. Blandt andet også fra Fællesorganisationens Boligforening. 

Ifølge Bilal Biyik, der er formand for den Dansk-Tyrkiske Kulturforening i Slagelse ønsker foreningen ikke at være til gene for nogen. Efter 30 år på samme adresse mangler foreningen bare noget mere plads til de godt 400 medlemmer, lyder det. 

- Jeg synes, de skal give os en chance. Det har område har stået tomt længe og det ser ikke godt ud. Vi vil gerne gøre det godt for os allesammen, siger Bilal Biyik. 

 

Sagen skal igen op på et byrådsmøde den 31. august.

[video:videonode:257408]

 

Blandt andet et boligselskab og en grundejerforening er imod planerne om moskeen.