Naboer frygter bandekonflikt – nu indkalder motorcykelklub til kaffemøde

For en uge siden blev en motorcykelklub med relationer til Bandidos i Flakkebjerg Stationsby smadret. Nu inviterer klubben borgerne til kaffemøde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis folk har spørgsmål, er I velkomne til en kop kaffe onsdag den 4. september fra klokken 18.00.

Sådan skriver talsmanden for motorcykelklubben Bifrost MC med klubhus i Flakkebjerg Stationsby på Facebook, efter TV2 ØST fredag skrev om, at naboerne i området føler sig utrygge.

Motorcykelklubbens klubhus i Flakkebjerg Stationsby blev smadret for omkring en uge siden. Tre biler med fem maskerede mænd i hver havde raseret klubhuset, knust ruder, væltet motorcykler og kastet rundt med ting inde i bygningen.

Borgerne frygter uroligheder kan eskalere

Motorcykelklubben Bifrost MC, der indtil fornyelig var en afdeling af Sons Of Freedom, har relationer til rockergrupperne Bandidos og Devils Choice. Det fremgår af flere billeder på Facebook, hvor begge grupper har været til fest hos motorcykelklubben i Flakkebjerg Stationsby.

Artiklen fortsætter under opslaget.

quote Vi følger hele tiden udviklingen for at se, om der kan være en banderelation til sagen

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Ifølge borgerne i byen, som TV2 ØST har været i kontakt med, var det dog en gruppe uden rygmærker eller anden synlig bandetilknytning, som raserede klubhuset. Det har fået borgerne i Flakkebjerg Stationsby til at frygte, at urolighederne kan ramme tilfældige personer.

- Det kan eskalere, og vi ved ikke, hvornår det sker igen. Der går også børn rundt i byen, som også kan komme i klemme, sagde Kurt Thomsen, der er nabo til Bifrost MC’s Klubhus, fredag.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bifrost MC's klubhus i Flakkebjerg Stationsby blev raseret af sidste uge af tre bileer med fem maskerede mænd i hver, som knuste ruder og væltede motorcykler.
Bifrost MC's klubhus i Flakkebjerg Stationsby blev raseret af sidste uge af tre bileer med fem maskerede mænd i hver, som knuste ruder og væltede motorcykler. Foto: TV2 ØST

Talsmand: Der er tale om en misforståelse

Efter hændelsen er politiet synligt tilstede i området for at genskabe tryghed for borgerne.

- Vi følger hele tiden udviklingen for at se, om der kan være en banderelation til sagen. Jeg kan godt forstå, at folk bliver utrygge, når de ser, at der kommer flere biler med hætteklædte personer, som farer frem og begår omfattende hærværk, lød det fra Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV2 ØST fredag.

Men ifølge talsmanden for Bifrost MC er der tale om en misforståelse. Han skriver på Facebook:

Vi er kede af, at sagen bliver ved med at blive kørt op i medierne. Det hele bunder i en misforståelse, da vi ikke har været i konflikt med nogen.

quote Det hele bunder i en misforståelse, da vi ikke har været i konflikt med nogen

Talsmanden for Bifrost MC

Han understreger også, at motorcykelklubben ikke tidligere har været involveret i konflikter:

Som I ved har vi ligget på adressen i tre år, og der har aldrig været problemer.

Nabo: De er nok ikke guds bedste børn

Keramiker Lene Hansen, som bor i nærheden af klubhuset, er en af de borgere, der over for TV2 ØST har tilkendegivet sin utryghed. Hun har tidligere udtalt:

- For os i byen har der aldrig været nogen problemer. De opfører sig ordentligt, de skriver ud, at man er velkommen til deres klubaftener, og hvis man har noget på hjerte, kan man altid ringe. De er søde og rare, og de skriver endda, at hvis man har lyst, så kan ens unger komme med på en motorcykeltur, sagde Lene Hansen.

- De er familiefædre og har selv børn, men de er nok ikke guds bedste børn, tilføjer hun.

kopi_af_design_uden_navn_1.png
Læs også
Landsby fanget midt i muligt bandeopgør - nabo frygter væbnet konflikt bryder ud

Nu opfordrer klubben altså til åben dialog med borgerne, og talsmanden opfordrer til, at man møder op onsdag aften:

Vi håber, I vil kigge forbi os onsdag og få en lille snak, hvis i går med spørgsmål og en uro.

TV2 ØST har tirsdag forsøgt at komme i kontakt med talsmanden for Bifrost MC, men han svarer ikke på henvendelserne.