Muslimer vil bygge stor moské i Slagelse

En moské med plads til 1.000 mennesker. Det er planen fra en arabisk forening i Slagelse. Nu har kommunens teknikere peget på et egnet område til moskéen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Walid Al. Madfah er en mand med en stor plan.

- Vi vil bygge en moské, der indeholder mange faciliteter, siger Walid Al. Madfah. Han er talsmand for byens arabiske forening Nour El-Hak - på dansk 'Sandhedens Lys'.

Moskéen skal have plads til 1.000 mennesker. Efter planen skal den ligge på en græsmark ved Valbyvej i det nordlige Slagelse. Det er kommunens egne teknikere, som har peget på, at stedet vil være velegnet til en moské.

- Det skal nok lykkedes os at vise, at vi har fortjent denne moské, siger Walid Al. Madfah. Han mener, at moskéen vil kunne dæmpe noget af den uro blandt unge, som med jævne mellemrum blusser op i området.

Moskéen vil koste et større millionbeløb. Penge, som foreningen vil indsamle blandt lokale muslimer og andre, der bakker op om idéen.

Borgmester Lis Tribler (Soc. Dem) fortæller, at politikerne skal vurdere planen på tirsdag.

- Det er ligesom alle andre religiøse trossamfund, som har muligheden for at få et sted at være. De vil blive behandlet ligesom alle andre, siger borgmesteren.

Dansk Folkeparti er på forhånd imod moskéen.

- Jeg er stik imod. Det er en rigtig dårlig idé. Det hører ikke hjemme her, siger gruppeformand Michael Gram (DF).

Moskeen vil få en minaret, hvor der kan kaldes til bøn - hvis politikerne giver tilladelse.

- Der er jo det daglige, hvor man kalder til bøn. Det giver en masse larm i byen. Det vil jeg ikke bo ved siden af. Det tror jeg heller ikke, at der er mange andre, der har lyst til, siger Michael Gram.

Muslimerne lover dog, at minareten ikke vil være støjende.

- Vent og se, hvad vi er i gang med. Så vil I til sidst være glade og tilfredse med vores projekt, siger Walid Al. Madfah.

Hvis politikerne giver grønt lys, så kan moskéen være helt klar om et år.

[video:videonode:72058]