Musholm bliver vært for EM

Når landsholdet i Powerchair Floorball til næste år skal dyste til europamesterskabet, kommer det til at foregå på hjemmebane.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når de danske verdensmestre i Powerchair Floorball til næste år skal på jagt efter endnu en medalje, kan de se frem til at kæmpe for sejren på dansk grund.

Danmark er nemlig blevet tildelt værtskabet for næste års europamesterskab i parasporten. Turneringen skal holdes på ferie, sport og konferencecentret Musholm i Korsør, hvilket er en oplagt ramme, mener John Petersson, der er formand for Parasport Danmark.

- De har nogle tilgængelighedsfaciliteter, der gør det optilmalt at holde EM der, især i en sport hvor det er folk, der sidder i kørestol. De har muligheder for værelser, hvor der er tilgængelighed både med senge og plads, forklarer John Petersson.

Powerchair Floorball

Powerchair Floorball er en elkørestolsdrevet sport. Sporten kan som udgangspunkt spilles af alle med et fysisk handicap, der lever op til det officielle mindstehandicap.

Der spilles i særlige sportsstole, der er bygget til formålet. Spillere med mindre funktionsnedsættelser benytter ofte almindelige floorballstave, mens de fysiske svagere ofte benytter en speciel fastmonteret stav på stolen.

Der er fem spillere på banen på hvert hold. Kampene afvikles over 2x20 minutter.

Kilde: www.parasport.dk

Første slutrunde på dansk jord

Når europamesterskabet skydes i gang i efteråret 2024, vil det være den første officielle slutrunde på dansk jord i en elkørestolsdrevet sport.

Og det har ifølge Parasport Danmark stor betydning for deres medlemmer. 

- Det, vi arbejder på, det er jo også, at folk med et sværere handicap kan komme til at udøve deres drøm om at kunne være med i nogle mesterskaber. Der kan man sige at ved at kunne gøre det i Danmark, så er det hvert fald alt andet lige lettere for os at give dem den mulighed, siger John Petersson og fortsætter:

- Der har været nogle ildsjæle, der har arbejdet på alt det her i rigtig mange år for at udvikle Powerchair Floorball, og det vil vi også gerne kvittere på. Som overordnet organisation så vil vi gerne stå bag dem, som har gjort et kæmpe arbejde for at udbrede sporten.

Europamesterskabet afholdes den 20. til 28. oktober 2024. I alt vil otte hold deltage i turneringen.

Musholm er ejet af Muskelsvindfonden og fungerer som det nationale træningscenter for landsholdet.

Diana Magling
Læs også
Handicap holdt Diana uden for fællesskabet: - Det var fuldstændig forfærdeligt
Diana Magling
Læs også
Handicap holdt Diana uden for fællesskabet: - Det var fuldstændig forfærdeligt