Morgenthaler udstiller sine tegninger for første gang

Tegneren Anders Morgenthaler udstiller for første gang nogensinde sine tegninger - og det sker i Skælskør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skælskør Kunstforening kunne i lørdags slå dørene op for en helt ny udstilling i Magasinet i Skælskør - en udstilling med Anders Morgenthalers tegninger.

Den skævt tænkende tegner er blandt andet kendt for at være del at duoen WulfMorgenthaler, der har skabt den blå voldselskende flodhest, Dolph. 

Det er første gang, han udstiller sine tegninger. 

Verdenskendt tegner: Hvorfor så Skælskør?

Anders Morgenthaler er ikke bare tegner. Han er også filminstruktør, forfatter og tidligere TV-vært på DR. Han har haft megen succes, og i december 2014 kunne duoen WulfMorgenthaler også annoncere, at deres striber skulle publiceres i over 300 aviser i USA.

- Vi sad i bestyrelsen og snakkede om at få Anders Morgenthaler til Skælskør, men hvordan sker det lige? Der var jeg så heldig at være til kulturmøde, og der stod Anders Morgenthaler på Nykøbing Mors. Så sagde jeg bare til ham: ”Hvad siger du til at udstille i Skælskør?” Og han sagde ja, siger Pernille Kirkeskov Hansen, Formand for Skælskør Kunstforening til TV ØST.

At det netop var Magasinet i Skælskør, der skulle lægge huse til den første udstilling med kunstneren, er der en meget enkel grund til.

- De var de første, der havde spurgt, og så sagde jeg ja. Så passer det også med, at jeg lige har fået nyt atelier, hvor der er masser af plads til at male og tegne. Og jeg er begyndt at lave mine egne unika værker, siger Anders Morgenthaler.

Meget mere end tegninger

- Jeg hørte nogle mennesker i går sige: ”Den mand sviner min avis til hver morgen”, og så morede de sig bare. Jeg kunne høre de gik rundt og kluklo, da de så billederne. Det er så fint, for han har så mange statements (budskaber, red.) og så mange politiske statements pakket godt ind i humor, siger Pernille Kirkeskov Hansen.

Morgenthaler har lavet flere tegninger specielt til udstillingen og tilmed også nogle, som man kan købe med hjem.

Udstillingen løber fra 20. februar til 13. marts i Magasinet i Skælskør.