Mor retter kritik: System ikke gearet til psykisk syge

En mor fra Korsør blander sig nu i debatten om forholdene for psykiatriske patienter. Hun mener nemlig ikke tingene fungerer, som de skal.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Maibritt Jørgensen fra Korsør retter hård kritik mod behandlingssystemet, som hun ikke mener giver psykisk syge den rette behandling.

Det sker efter onsdagens voldsomme knivepisode på forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing onsdag, hvor en 28-årig psykisk syg beboer gik amok med en kniv og dræbte en 69-årig læge og sårede en anden beboer samt en 40-årig socialrådgiver dødeligt.

 Maibritt Jørgensen er mor til 25-årige Denice Jørgensen, der er skizofren og maniodepressiv. Ifølge mor og datter vil de efter ugens begivenheder gerne blande sig i debatten om hvordan psykisk syge behandles.

-       Fordi systemet ikke er velfungerende nok til at fange dem, som er så alvorlig syge, fortæller Maibritt Jørgensen.

Denice Jørgensen har i mange år været hårdt ramt af sin sygdom og hun har længe været bange for at gøre skade på sig selv.

-       Når jeg får det allerværst, gør jeg ting, jeg fortryder bagefter. Som at gøre skade på mig selv eller min kæreste, siger hun.

Mor og datter har fulgt nøje med i sagen fra Sakskøbing. Denice Jørgensen har hørt stemmer siden hun bar barn og de har længe frygtet, at det kunne ende ligeså galt for hende.

-       Det kunne ligeså godt have været mig, siger hun.

Og ifølge Maibritt Jørgensen er systemet bare slet ikke godt nok til at håndtere de psykiatriske patienter, som er så syge, at de bliver til fare for dem selv og andre.

-       Man begynder at blive bange for sit eget barn og det er nok det sværeste, fortæller hun.

Denise Jørgensen har været selvmordstruet flere gange, men er ved hver indlæggelse blevet udskrevet få dage efter. Det er blandt andet på dét område, mor og datter er stærkt utilfredse.

Ifølge Maibritt Jørgensen ønsker hun ikke, at rette kritikken mod nogen specifik afdeling, men hun placerer ansvaret hos politikerne