Mød Danmarks nok største Liverpool-fan - bruger 200.000 kroner om året på klubben

52-årige Kjeld Rinfeldt er måske Danmarks største Liverpool-fan. Årligt bruger han 200.000 kroner på at støtte sit fodboldhold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er rundt regnet 946 kilometer fra Liverpool til Skælskør. Men for enden af Nytorv i Skælskør føles hjemmebanen Anfield kun som indersideaflevering væk.

- Det er det tætteste, vi kommer på Anfield i Danmark, tror jeg.

Ordene kommer fra 52-årige Kjeld Rinfeldt, der får de flest andre fodboldfans til at se defensive ud. På havelågen står der Livepool Football Club, og over det er et indgangsparti, der byder velkommen med ordene You’ll Never Walk Alone - sangtitlen, der er blevet synonym med Liverpools fodboldhold. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Ud over et indgangsparti med skriften "You'll never walk alone", har Kjeld Rinfeldt også en bænk med ordene.
Ud over et indgangsparti med skriften "You'll never walk alone", har Kjeld Rinfeldt også en bænk med ordene. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Blev Liverpool-fan som niårig

Og en sand Liverpool-fan er både rød udenpå og indeni.

Inde i huset prydes hylderne med kaffe- og tedåser i Liverpool-farver, og på væggene hænger der gamle Liverpool-fotos, blandt andet med den gamle manager Bill Shankly, der var ham, som startede det hele.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bill Shankly er mest kendt for sin tid som manager for Liverpool F.C. Her nåede han at blive en af de mest succesfulde trænere igennem tiderne i både Liverpools og engelsk fodbolds historie.
Bill Shankly er mest kendt for sin tid som manager for Liverpool F.C. Her nåede han at blive en af de mest succesfulde trænere igennem tiderne i både Liverpools og engelsk fodbolds historie. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

I haven hos Kjeld Rinfeldt er der en Champions League-væg, hvor han har hængt de seks pokaler op for de seks gange Liverpool har vundet turneringen.

Artiklen fortsætter under billedet.

I haven hænger seks pokaler for hver af de seks gange, Liverpool har vundet Champions League. Kjeld Rinfeldt bruger 200.000 kroner om året på at støtte sit fodboldhold.
I haven hænger seks pokaler for hver af de seks gange, Liverpool har vundet Champions League. Kjeld Rinfeldt bruger 200.000 kroner om året på at støtte sit fodboldhold. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Kjeld Rinfeldt har været fan af Liverpool, siden han var 9 år gammel. Her skulle det engelske hold møde Borussia Mönchengladbach i Champions League-finalen.

- Alle var på Mönchengladbachs side, fordi vi havde Allan Simonsen – en fantastisk fodboldspiller set med danske øjne. Men fordi min farfar var modstandsmand, sagde min far til mig, at vi i hvert fald ikke holdt med tyskerne.

 
  Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

En fodboldkamp varer kun 90 minutter…

I 1977 startede Kjeld Rinfeldt sin fodboldrejse - en rejse, der skulle vise sig ganske ofte at gå til den engelske arbejderby.

- Når sæsonen kører, er jeg i England cirka hver anden uge. I hvert fald en gang om måneden, alt efter hvordan programmet er faldet ud.

 
  Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Beviserne for de mange års trofaste tjeneste er da også synlige på Kjeld Rinfeldts egen hjemmebane. Også fodboldbilletterne er rammet ind i glas og ramme.

Faktisk er intet overladt til tilfældighederne.

- Jeg gør aldrig noget, uden jeg tænker Liverpool ind i det.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

For Kjeld Rinfeldt startede det som en kærlighed til fodboldspillet og de 11 mand - men det viser sig, han har fået meget mere med end "bare" sporten.

- Det er alt sammen vokset over fodbolden. Fodbolden er det, vi samles om, og fodbolden er det, der gør, at vi rejser til England. Men fodbolden varer jo kun 90 minutter. Det er alt det andet. Det er alle kammeraterne, og det er det sociale netværk.

Selv bogreolen hos Kjeld Rinfeldt er dedikeret til Liverpool.
Selv bogreolen hos Kjeld Rinfeldt er dedikeret til Liverpool. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Første mesterskab i 30 år

Dog skal man ikke negligere vigtigheden af titler og trofæer. Derfor var der ekstra stor forløsning, da Liverpool i slutningen af juni sikrede sig sit første mesterskab i 30 år.

- Det er jo så dejligt. Det var en forløsende aften for os. Vi var 8-10 stykker samlet og havde en kæmpefest til klokken 03.00 om morgenen.

Her er et overblik over Liverpools største titler:

Coronavirus har givet ufrivillig pause

Sejrfesten i Skælskør var dog kun et lille plaster på såret - for vennerne skulle havde været i Liverpool, men det satte corona en stoppe for.

- Vi havde billetter til alle de sidste fire kampe. Vi havde købt flybilletter og hoteller til den 16. maj, når de skulle køre parade efter kampen oppe i Newcastle. Men vi er ikke kommet til noget som helst af det. Det er rigtig, rigtig ærgerligt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kjeld Rinfeldt har været på utallige rejser til England for at se Liverpool spille.
Kjeld Rinfeldt har været på utallige rejser til England for at se Liverpool spille. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Heldigvis er verden ved at åbne op igen. Kjeld Rinfeldt har i hvert fald håb i hjertet og ved, at han ikke skal se bold alene.

- Det er det næste, der skal ske i mit liv. De kan aflyse jul og alt mulig andet. Det næste vigtige i mit liv, det er, at jeg skal over at se fodbold igen.