Mistænkt præst er fra Slagelse

Meget peger på, at den mistænkte katolske præst, der i de seneste dage har været omtalt i alle landets medier, er den præst, der lige nu er sygemeldt fra sit embede i Slagelse, Holbæk og Kalundborg. Det skriver Sjællandske.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er oplysninger fra kirken selv, der udpeger præsten fra Den Katolske Kirke i Vestsjælland som manden, der er anklaget for at have forgrebet sig på en dengang 17-årige katolsk dreng, skriver avisen.

Sognepræst Jesper Fich fra Frederiksberg siger nemlig til Sjællandske, at kun to præster har sygemeldt sig i april måned - den ene er præsten fra Slagelse, og den anden er en præst i Fredericia, men ham frikender den katolske kirke ved at fortælle, at han først kom til Danmark fra Tyskland i 1997. Det påståede sex-overgreb fandt sted i 1989.

Sådan her har kirken selv beskrevet den sag, der nu er blevet til en kriminal-sag på www.katolsk.dk:

"En nulevende katolsk præst er blevet anklaget for et seksuelt overgreb mod en 17-årig mand i 1989. Den forurettede har i går anmeldt overgrebet til politiet. Den anklagede præst har i dag, mandag den 12. april, sygemeldt sig på ubestemt tid og fungerer derfor ikke i sit embede. Den katolske kirke afventer foreløbig politiets behandling af sagen".

Den sygemeldte præst har ingen kommentarer til dagens udgave af Sjællandske.