¨

Mistænkt præst er fra Slagelse

Foto: TV ØST

Meget peger på, at den mistænkte katolske præst, der i de seneste dage har været omtalt i alle landets medier, er den præst, der lige nu er sygemeldt fra sit embede i Slagelse, Holbæk og Kalundborg. Det skriver Sjællandske.

Det er oplysninger fra kirken selv, der udpeger præsten fra Den Katolske Kirke i Vestsjælland som manden, der er anklaget for at have forgrebet sig på en dengang 17-årige katolsk dreng, skriver avisen.

Sognepræst Jesper Fich fra Frederiksberg siger nemlig til Sjællandske, at kun to præster har sygemeldt sig i april måned - den ene er præsten fra Slagelse, og den anden er en præst i Fredericia, men ham frikender den katolske kirke ved at fortælle, at han først kom til Danmark fra Tyskland i 1997. Det påståede sex-overgreb fandt sted i 1989.

Sådan her har kirken selv beskrevet den sag, der nu er blevet til en kriminal-sag på www.katolsk.dk:

"En nulevende katolsk præst er blevet anklaget for et seksuelt overgreb mod en 17-årig mand i 1989. Den forurettede har i går anmeldt overgrebet til politiet. Den anklagede præst har i dag, mandag den 12. april, sygemeldt sig på ubestemt tid og fungerer derfor ikke i sit embede. Den katolske kirke afventer foreløbig politiets behandling af sagen".

Den sygemeldte præst har ingen kommentarer til dagens udgave af Sjællandske.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App