Mishandling af and var "en and"

Historien, der gik landet rundt om en and, som fik revet øjnene ud, holder ikke, siger politiet. Anden var blevet påkørt og blev forsøgt aflivet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Unge rev øjne ud på and. Sådan citerede vi bt.dk mandag. Men det passer bare ikke. Historien om mishandlingen af anden var en såkaldt "and", fortæller vicepolitiinspektør Henrik Framvig, lokalpolitiet i Slagelse til Sjællandske.

- Vi har fået en opringning fra faren til en af de i alt fem unge, der skulle have stået bag mishandlingen. Og han fortæller meget troværdigt, at de unge ganske rigtigt var på vej hjem fra byen, da de opdagede anden i Smedegade.

- Den haltede af sted og var tydeligvis blevet påkørt, og derfor forsøgte de unge blot at gøre en ende på dens lidelser ved at aflive den ved at slå den mod en lygtepæl, fortæller Henrik Framvig.

- Og jeg kan da godt se, hvorfor vidnet har troet, det drejede sig mishandling, for selvfølgelig ser det da dramatisk ud, når fem unge mænd om natten står og gør sådan ved en and, fortsætter vicepolitiinspektøren.