Ministers partifælle om broløbslukning: - Det er møgærgerligt

Byrådsmedlem i Slagelse og MF'er Villum Christensen er træt af, at Broløbet skal lukke. Han gætter dog på, at det sidste ord ikke er sagt i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To gange tidligere har byrådspolitiker i Slagelse og medlem af Folketinget Villum Christensen (LA) selv snøret løbeskoene for at bevæge sig over Storebæltsbroen til Broløbet.

Men efter september i år er løbet en saga blot, da transportministeren - og Villum Christensens partifælle - Ole Birk Olesen (LA ) har meddelt løbsledelsen, at der ikke må løbes over broen mere.

- Jeg tænker selvfølgelig, at det er møgærgerligt. Men jeg ved jo også, at der ligger en politisk virkelighed bag. Det er vel ikke andet end to-tre år siden, at Dansk Folkeparti havde ministeren i samråd om det her, siger Villum Christensen til TV ØST.

quote Jeg tænker selvfølgelig, at det er møgærgerligt. Men jeg ved jo også, at der ligger en politisk virkelighed bag

Villum Christensen (LA), byrådsmedlem og MFer

- De er jo godt gnavne over, at man engang hvert tredje år reducerer muligheden for at køre over Storebælt. Så jeg gætter på, at hunden ligger begravet der.

Havde ikke gjort det samme

Villum Christensen er ked af Broløbets farvel, fordi det for ham er et helt særligt arrangement.

- Jeg oplever det nærmest som sådan en folkefest. Og jeg synes også, at det er dejligt, at vi i Slagelse engang hvert tredje år kan blive kendt for noget. Folk kommer fra 30-35 lande. Der er faktisk folk, der flyver hertil for at deltage i Broløbet. Hvorfor skulle man stoppe sådan en tradition? Det er brandærgerligt, siger han.

Han slår samtidig fast, at han ikke havde gjort det samme, hvis han havde været minister.

- Nej, det ligger ret fast. Jeg har måske også et lokalt perspektiv, fordi Korsør og Slagelse-området ser på broen som noget andet end en måde at komme fra A til B. Det er mere symbolsk for os, siger LA-politikeren.

quote Jeg havde ikke gjort det samme, hvis jeg var minister

Villum Christensen (LA), byrådsmedlem og MFer

Håber på overlevelse

Og Villum Christensen håber da også på, at det sidste ord ikke er sagt i sagen.

- Jeg kunne godt forestille mig, at de to borgmestre fra Nyborg og Slagelse kunne finde på at forfatte et brev og sende ind i ministeriet. Der kan ske mange ting, siger han.

I 2014 deltog 11.000 i Broløbet. Til september – sidste gang Broløbet bliver gennemført – regner ledelsen med 12.000 deltagere.