Minister om lukning af Broløbet: - Tour de France kan få dispensation

Broløbet skal lukke, har transportministeren meddelt arrangørerne. Det skyldes ændrede regler fra Vejdirektoratet - men der kan gives dispensation.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I september bliver det sjette motionsløb over Storebæltsbroen afholdt – og det bliver også det sidste.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har nemlig meddelt arrangørerne, at det nu skal være slut med motionsløb over broen, fordi ”Vejdirektoratet har indført en strammere praksis for afholdelse af arrangementer på centrale strækninger på motorvejsnettet.”

- Det sker på baggrund af en generel stigning i motorvejstrafikken og konkrete erfaringer fra blandt andet Lillebælt Halvmaraton i maj, hvor der opstod timelange køer for trafikanterne, siger Ole Birk Olesen i en skriftlig kommentar.

Kan gives særlige tilladelser

quote Det er vigtigt at holde fri passage mellem landsdelene og på andre centrale strækninger

Ole Birk Olesen (LA), transportminister

Og transportministeren bakker op om Vejdirektoratets linje.

- Det er vigtigt at holde fri passage mellem landsdelene og på andre centrale strækninger, og jeg har meddelt Sund & Bælt, at tilsvarende praksisser gælder for de faste forbindelser – herunder Storebæltbroen. 

Dog kan der gives særlige tilladelser ved særlige tilfælde, siger Ole Birk Olesen.

- Der vil være mulighed for dispensation i helt særlige tilfælde som for eksempel etaper af Tour De France Grand Depart i Danmark, siger han.

Regeringen, kommunerne og regionen har budt på at få lov til at afholde tre etaper af Tour De France i Danmark. En af etaperne går over Storebælt. Det er endnu uvist, om Tour De France kommer til Danmark, og hvornår det i såfald bliver.