¨

Mindre tid til patienter

Foto: TV ØST

Vestsjællandske læger advarer deres patienter. Fremover vil der være mindre tid til at tage sig af dem.

Udsigter for nye overenskomster, et stigende krav til lægerne i form af administrative byrder og en øget mængde lægelige opgaver er årsagen til, at Vestsjællandske læger nu advarer deres patienter. Samtidig ønsker politikerne større indsigt i lægernes arbejde, så de kan kontrollere, hvad pengene går til.

Lægehuset Bang, Müller, Obel og Mühlbrandt har derfor inviteret regionspolitikerne til at komme og følge en dag i lægehuset. Men det har Region Sjællands politikere ikke ønsket - i modsætning til regionspolitikere i f.eks. Region Syd.

- Det er ærgerligt, at vi ikke kan få en dialog med vores politikere. Det kunne måske ellers fremme politikernes forståelse for, at vi faktisk ikke kan øge vores produktivitet, uden at det går ud over patienterne, fortæller praktiserende læge Tue Müller fra lægehuset.

- Hvis lægerne skal ansætte mere personale til at løfte nogle af opgaverne, bliver det for egne penge, siger Tue Müller.

 

Flere opgaver

Hos Lægehuset Bang, Müller, Obel og Mühlbrandt beklager man, at det fremover vil gå ud over patienterne. Derfor har de hængt et opslag op på deres indgangsdør, som beskriver situationen. 

Da en række sundhedsopgaver blev flyttet fra sygehusvæsenet til de praktiserende læger, klarede Slagelse-lægerne det øgede patientantal ved at ansætte mere personale. Det var typisk sygeplejersker, der blev ansat.

- Men der er mange opgaver, der ikke kan overdrages til andre faggrupper, siger Tue Müller.

Ifølge lægehuset udskriver sygehusene i dag flere patienter end tidligere, og sparer derved penge. Det øger tilgengæld henvendelserne til de praktiserende læger. De har også overtaget en række opgaver, som tidligere lå hos sygehusene, f.eks. kontrol med kronisk syge. Dertil kommer de opgaver, som skyldes, at jobcentrene aktiverer sygemeldte, hvilket forårsager flere konultationer og øget attestbyrde.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App