Mindeplade på plads igen

For anden gang er der blevet rejst en mindeplade for den afdøde Ghazala Khan, der for 5 år siden blev skudt og dræbt af sin bror på banegårdspladsen i Slagelse. Den første blev stjålet i mandags.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg ser hende som en frihedskæmper. Hun kæmpede for sine rettigheder, for at være sammen med ham, hun elskede, hun kæmpede for sin ytringsfrihed og for alle indvandrerkvinders ret til at vælge den mand, de selv gerne vil være sammen med. Derfor er hun vigtig at mindes.

Sådan siger Frede Asgaard, initiativtager til den mindeplade, der er sat på Slagelse banegård i anledning af, at det er 5 år siden, at  den 18-årige pakistanske Ghazala Khan blev dræbt af sin bror i et såkaldt æresdrab.

I fredags blev den første mindeplade sat op på banegårdspladsen, men mandag formiddag var den blevet stjålet. Men i dag, onsdag, var initiativgruppen med Frede Asgaard klar med en ny. Og han frygter ikke, at også den bliver fjernet.

- Så laver vi bare en ny og sætter op, siger han i dag til TV2 Øst, og fortsætter: Ghazala Khan har været så vigtig en del af den process med at acceptere indvandrere i Danmark, at vi trænger til et sted at mindes hende.