Millioner til idræt i Slagelse

Slagelse får 2,7 mio. kr. til nye idrætsaktiviteter i kommunen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pengene kommer fra en særlig pulje i Kulturministeriet der skal sikre breddeidræt rundtom i landet, og Slagelse er een af syv kommuner, der nu modtager midler fra puljen

Beløbet på 2,7 millioner skal gå til projekterne Opgradering af skole og institutionsidræt, Aktiviteter i dagsinstitutioner og Mere idræt i skolen.

Det er en faglig gruppe under breddeidrætsudvalget som har behandlet de i alt 36 indkomne ansøgninger, og valget er faldt udover på Slagelse  på Varde, Aalborg, Viborg, Faaborg-Midtfyn, Køge og Gentofte.

De valgte kommuner forpligter sig til at yde en særlig indsats, for at efterkomme de anbefalinger breddeidrætsudvalget fremlagde i marts 2009. Anbefalingerne går bl.a. på at udvide indsatsen for at fastholde de allerede aktive unge i idrætsforeningerne, samt at skabe indbydende rammer der inspirerer de ikke-idrætsaktive til at deltage. Breddeidrætskommunerne støttes med sammenlagt 20 mio. kr. efter en 50/50-ordning, hvor kommunernes egne investeringer belønnes af et tilsvarende beløb fra puljen, der er udbudt af Kulturministeriet og Nordea-Fonden.