To millioner bruges på at indrette midlertidigt kontor

Søfartsstyrelsens udflytning til Korsør er igen forsinket. Nu skal der bruges to millioner kroner på indretning af et midlertidigt hovedkontor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er både dyrt og kan tage tid at flytte.

Det kan Søfartsstyrelsen om noget skrive under på. Styrelsen må nu bruge to millioner kroner på at indrette et midlertidigt kontor i Korsør.

Dermed kan halvdelen af de 200 arbejdspladser flytte fra Valby fra 6. november i år og frem til sommeren 2018. Der er stadig ikke sat dato på den permanente udflytning, som den daværende regering besluttede i oktober 2015.

quote Jeg kan ikke dokumentere det, men man får en mistanke om, at nogen forsøger med vilje at trække processen i langdrag

Jacob Jensen (V), finansordfører

Sjællandske kan i dag afsløre, at indflytningen på Glasværket ikke kan nås til årsskiftet 2018/19, som ellers tidligere er meldt ud.

Bygningsstyrelsen har nemlig endnu ikke fået sendt ombygningsarbejdet på Glasværket i EU-udbud, som styrelsen ellers bebudede ville ske i sommeren 2017.

Jacob Jensen: Det er irriterende

En permanent indflytning kan derfor først ske i løbet af 2019, hvor det i oktober 2019 så vil være fire år siden, beslutningen om udflytning blev taget.

- Det er da irriterende, at det skal tage så lang tid. Jeg kan ikke dokumentere det, men man får en mistanke om, at nogen forsøger med vilje at trække processen i langdrag, fordi man er modstander af en udflytning, siger Jacob Jensen, folketingsmedlem og finansordfører for Venstre, til Sjællandske. 

Han bebuder flere udflytninger af statslige arbejdspladser.

- Jeg synes, at Region Sjælland sammen med kommunerne skal komme med en fælles indstilling til regeringens forberedende arbejde af udflytningsrunde 2.0, der forventes i 2018, siger Jacob Jensen, der også er Venstres kandidat til posten som ny regionsrådsformand i Region Sjælland.