Millioner af kroner skal digitalisere ældre

Social- og Integrationsministeriet har beviliget næsten tre millioner kr. til Slagelse Kommune. Et nyt digitaliseingsprojekt skal forsøge at få selv de it-svageste ældre med på vognen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De mange ældre som dagligt kæmper med at blive kloge på computere og andet it-udstyr, får nu en håndsrækning. I hvert fald i Slagelse Kommune.

Skal være førstevalg
Et nyt stort projekt "Digitale ældre i Slagelse Kommune" har netop fået beviliget næsten tre millioner kr. til at styrke de ældres it-kunnen.

- Når borgerne skal i kontakt med det offentlige, så skal brugen af digitale kanaler (computere og internet, red.) være førstevalget i 2015, siger centerchef for Borgerservice i Slagelse Kommune, Kim Rasmussen til Sjællandske om målsætningen.

Opsøgende strategi
Kommunen vil bl.a. komme ud til borgerne, hvor de er, på f.eks. aktivitetscentre og plejehjem, og de allersvageste vil få tilbudt besøg i hjemmet.

- Projektet skal sikre, at de ældre, der ønsker det, får mulighed for at blive en del af det digitale samfund, uafhængigt af deres fysiske formåen. For netop den målgruppe giver digitaliseringen en enestående mulighed for at bevare tilknytningen til samfundet på trods af fysiske udfordringer, siger Kim Rasmussen.

Projektet forventes at starte i efteråret 2012 - og vil køre frem til 2016.