¨

Millioner af blodprøver (12/6-11)

Der bliver taget rigtig mange blodprøver på Slagese Sygehus, og bagefter bliver prøverne analyseret på topmoderne apparater. Se hvordan i dette afsnit af Stuegang.

Der er blod i reagensglas alle vegne på Klinisk Biokemisk Afdeling, hvor Mads i denne uge følger bioanalytikernes arbejde. Det er dem, der tager blodprøver og analyserer dem.

Vi følger Karina Bianca Fuchs-Christiansen, der kyndigt finder en åre i patientens arm, stikker og tapper lidt blod. Denne gang går det meget nemt, men der er stor forskel på blodårer - og patienter. Nogle gang er årene svære at finde, andre gange er patienten skrækslagen. Og så gælder det om at aflede hans opmærksomhed.

Når blodprøverne er taget skal nogle af dem centrifugeres for at skille de enkelte dele ad. Andre ryger direkte i de top moderne maskiner, der analyserer blodet på kryds og tværs. Slagelse Sygehus analyserer 1,5 million blodprøver om året.

Resultatet af analysen bliver automatisk skrevet ind i systemet og sendt videre til de læger, der har bestilt blodprøverne.

10:16 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App