Million-fejlskud i færgehavn skal rettes op meget hurtigt

Der sadles nu om i bestræbelserne på at udvikle Halsskov Havn, hvor et arkitekttegnet vandsportscenter i verdensklasse fortaber sig i Storebælts gus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er brugt omkring 12-14 millioner kroner. Penge som for en dels vedkommende er spildt, for nu skal molerne i den tidligere færgehavn rives ned.

Det skriver Sjællandske.

Vartegnet i skikkelse af det gule udpringstårn, bestående af tre containere, fjernes og bliver muligvis genbrugt som opholdssted for foreninger, hvis det vel og mærke først sættes i stand for en million kroner som følge af en omfattende brand.

Publikums adgang til havnen bliver begrænset som følge af fare for sammenstyrtninger og jordfaldshuller på grund af gennemtærede og tyndslidte spunsvægge. 

Artiklen fortsætter under billedet:

Der er lagt op til at det gamle færgeleje skal være  vandsportscenter i verdensklasse. Nu truer millionregning projektet.
Der er lagt op til at det gamle færgeleje skal være  vandsportscenter i verdensklasse. Nu truer millionregning projektet.
Foto: Pernille Damborg - TV ØST

- Præcis hvor afspærringerne skal være, vil vi lade specialisterne om at finde ud af, men sikkerheden må gå forud for alt andet, og afspærringerne skal op hurtigst muligt siger Villum Christensen (LA), formand for erhvervs- og teknikudvalget, til Sjællandske.

Nedslidt og farlig havnekonstruktion

Tidligere Korsør-borgmester og havnechef Flemming Erichsen (S) er også medlem af udvalget.

- Det vil være tumpet, at bruge mange millioner på reparationer af spunsen og andre 20 millioner kroner på indsnævring af indsejlingshullet. Nu skal vi hurtigst muligt have gang i nogle projekter, der kan ses, er realistiske og kommer borgerne til gode. Herunder oprydning, bedre stier, etablering af et lavvandet børnevenligt område og ikke mindst byggeri af boliger, siger Flemming Erichsen til avisen.

Hverken han eller Villum Christensen kan svare på, hvorfor man gik i gang med at bygge et vandsportscenter på en nedslidt og farlig havnekonstruktion. 

Se eller gense indslaget om vandsportscenteret