Michael Lumb: Ove P. skal få mig til at blomstre igen

Efter tre år i udlandet er Michael Lumb atter klar til at spille Superliga med Ove Pedersen som cheftræner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter tre år i udlandet, hvor han har kæmpet med begrænset spilletid og et nyt klubskifte næsten hvert halve år - heriblandt seks måneders udlejning til AaB - er Michael Lumb nu tilbage i dansk fodbold.

Venstrebacken har indgået en toårig kontrakt med oprykkerne fra FC Vestsjælland og træner dermed igen under sin gamle AGF-træner, Ove Pedersen, som, han håber, vil løfte hans spil efter det kaotiske udlandseventyr.

- Jeg kender Ove fra min tid i AGF, hvor jeg blomstrede op første gang. Og jeg håber selvfølgelig, at han kan få mig til at blomstre op en gang til.

- Det er på tide, at jeg kommer til at spille lidt mere kontinuerligt, hvilket jeg måske lige så godt kunne have gjort i udlandet. Men jeg ville gerne hjem både af sportslige og familiemæssige årsager, siger Michael Lumb.

Russisk eventyr bremsede

Inden han valgte at rykke teltpælene op og skifte til den russiske storklub Zenit St. Petersburg tilbage i 2010, var Michael Lumb godt i gang med at etablere sig som en stærk spiller i Superligaen, hvor han spillede for AGF i fem år.

I 2007 blev han kåret til årets U/21-landsholdstalent af Dansk Boldspil-Union, og han nåede at optræde to gange for A-landsholdet samt 28 gange i alt for de forskellige ungdomslandshold.

Men skiftet til Rusland gav kun begrænset spilletid og efter blot seks måneder blev Lumb kastet fra den ene klub til den anden på kortvarige lejekontrakter.

Inden han i januar indgik en halvårlig kontrakt med den tyske 2. bundesligaklub vfl Bochum, hvor det blev til fornuftig spilletid, var Lumb udlejet til hollandske Feyenoord, danske AaB og tyske SC Freiburg.

Men trods det hektiske udlandseventyr fortryder den 25-årige venstreback ikke sit skifte til Zenit.

- Nej, det gør jeg ikke. Hvis vi kunne skrue tiden tilbage, havde jeg gjort det samme, fordi det var en stor chance for mig.

- Hvis jeg havde valgt en lidt mindre klub, kunne det godt være, at jeg havde spillet mere.

- Men på det tidspunkt vidste jeg ikke, at Zenit havde tænkt sig at bruge så mange penge på nye spillere, som de gjorde, mens jeg havde kontrakt med dem, siger Lumb, der kan se frem til at møde Brøndby i Vestsjællands første superligakamp på søndag.

/ritzau/