Mentorer skal hjælpe unge med uddannelse

Alt for mange unge gennemfører ikke en uddannelse i Slagelse, Skælskør og Korsør. Mentorer skal nu hjælpe og støtte de unge med at få en uddannelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Unge som ikke gennemfører en uddannelse, har væsentligt større risiko for ledighed og et voksenliv på kanten af arbejdsmarkedet.

Det vil projekt ”Seniorkorpset” gøre noget ved i Slagelse, Skælskør og Korsør.  Projektet har modtaget 299.000 i støtte fra Det Lokale Beskæftigelsesråd i Slagelse.

 

- Vi søger mentorer, voksne mennesker med livserfaring, der har lyst til at tilbringe op til ti timer hver måned med et ungt menneske, og tale med dem om for eksempel økonomi og andre emner, siger projektleder Anette Steffensen

En mentors primære opgaver er at støtte og vejlede den unge med henblik på at opnå en stabil ungdomstilværelse og blive i stand til at begynde og fastholde en uddannelse.

- Alle mentorer modtager et startpakkebeløb på kr. 2000,- for hvert ungt menneske som de støtter. Beløbet skal dække udgifter til telefon, transport og caféophold, siger Anette Steffensen.

Informationsmødet for interesserede mentorer foregår den 14. september kl. 19-20 på Slagelse Bibliotek.