Medlemmer strømmer til Sørbymagle IF i Slagelse

Der kommer flere og flere medlemmer til Sørbymagle IF. Medlemstallet er steget med 63 procent over det seneste års tid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Foruden klassiske sportsgrene som fodbold, badminton og gymnastik, er der sat fokus på fitness og esport i Sørbymagle IF.

Sidstnævnte er også nogle af grundene til, at Sørbymagle IF har fået mange medlemmer til klubben i løbet af det seneste års tid.

Medlemstallet er i dag på 1098, hvilket er en stigning på 63 procent i forhold til 2016. Det oplyser Sjællandske.

quote Man skal som forening gå målrettet tilværks og skabe kvalitet af de tilbud, der allerede er

Thomas Bach, næstformand i Dansk Idrætsforbunds bestyrelse

Ifølge Anders Sørensen, formand for Sørbymagle IF, er det blandt andet bestyrelsens fortjeneste, at det går godt i foreningen. Det er nemlig dem, der skal få foreningen til at løbe rundt. 

- Vi tænker bestyrelsen ind på en anderledes måde og prøver på at trække på de kompetencer, bestyrelsesmedlemmerne har med fra deres erhvervsliv hver især. Det kan eksempelvis være, at kassereren arbejder med revision til dagligt, siger Anders Sørensen, formand i Sørbymagle IF, til TV ØST.

Aktiviteter til voksne og ældre 

I slutningen af måneden afholder idrætsforeningen en generalforsamling, hvor Thomas Bach fra Dansk Idrætsforbund skal holde et foredrag om idrættens vigtigste punkter lige nu. 

For at skabe medlemstilvækst i de lokale klubber rundt omkring, er der en række elementer, som foreningerne kan fokusere på. 

quote Jeg vil hellere have 1000 glade medlemmer end at få 500 til. Vi skal tænke indad, før vi tænker udad

Anders Sørensen, formand i Sørbymagle IF

- Det er vigtigt at have fokus på udviklingen af træningskompetencer, det frivillige arbejde og bestyrelsen. Man skal som forening gå målrettet tilværks og skabe kvalitet af de tilbud, der allerede er, siger Thomas Bach, næstformand i Dansk Idrætsforbunds bestyrelse. 

- Det, vi ser blandt foreningerne derude, er aktivitetesformer målrettet de voksne og de ældre. Og i Sørbymagle er der inklusion af de unge gennem esport, fortsætter han.  

Ønsker glade medlemmer

Målet for fremtiden er dog ikke en medlemstilvækst i samme stil som i 2017, men at styrke organisationen.

- Jeg vil hellere have 1000 glade medlemmer end at få 500 til. Vi skal tænke indad, før vi tænker udad, siger formanden.

Derudover er foreningen ifølge formanden nutidig og rummer et bredt spektrum af tilbud til foreningens medlemmer. Det vil Sørbymagle IF arbejde videre på, for at blive ved med udvikle sig.