Matchfixingsag: DBU har ikke fundet ulovligheder i FCV-kampe

Dansk Boldspil Union, DBU, har ikke fundet mistænkelige forhold i de to FCV-kampe, der lige nu bliver behandlet i en retssag i Tyskland. Unionen henviser dog til en undersøgelse, som er lavet før, den ene af de to kampe overhovedet blev spillet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

DBU har allerede kigget på de to FCV-kampe, der er en del af anklageskriftet i en sag om matchfixing, som kører i retten i Stuttgart for tiden.

Organisationen har ikke fundet ulovligheder i de to kampe, lyder det i et svar til Ekstra Bladet i dag.

Anklage: Spiller modtog 450.000 kr.

Anklagerne i retten i Stuttgart mod den unavngivne FCV-spiller handler om to kampe: FC Vestsjælland mod Esbjerg den 1. november 2014 og FC København-FC Vestsjælland den 22. februar 2015.

Ifølge anklageskriftet skal FCV-spilleren have modtaget 450.000 kroner for at påvirke udfaldet i de to kampe. Begge endte med nederlag til FCV.

Kommunikationsdirektør i DBU, Jakob Høyer, bekræfter overfor Ekstra Bladet, at DBU er blevet kontaktet vedrørende sagen og har foretaget en undersøgelse af kampene.

- Vi meldte i januar ud, at der ikke er bevis for matchfixing. Vi afventer nu afgørelsen i Tyskland, og vi ønsker ikke at udtale os om sagen, når den bliver behandlet ved retten, skriver Høyer i en email til avisen.

Henviser til tidligere sager

Den pressemeddelelse, kommunikationsdirektøren henviser til, handler dog om to helt andre kampe, nemlig FC Vestsjælland-Randers FC og FC København-Silkeborg i november 2014.

Læs også: DBU: Ingen matchfixing i superligakampe

Dengang pressemeddelelsen blev sendt ud, var den ene af de nu mistænkte kampe slet ikke spillet.

FC København-FCV-kampen blev som sagt først spillet i februar i år,

Men Jakob Høyer og sikkerhedschef Henrik Kjær Jensen holder fast i, at den undersøgelse, DBU lavede af Randers-kampen og FCK-Silkeborg-kampen i efteråret sidste år også omfattede FCV-Esbjerg-kampen, skriver Ekstra Bladet.