Martin overlevede meningitis

En mor fra Sorø var overbevist om, at hendes søn havde symptomer på meningitis, men det mente vagtlægen ikke. 22-årige Martin Rosenkvist måtte vente på sin behandling - og ventetiden var tæt på at blive hans død. Nu klager hans mor til patientklagenævnet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er tre måneder siden, Martin Rosenkvist var tæt på at dø. Selvom han i dag er 27 kilo lettere, og selvom en forstørret milt betyder, at han stadig skal holde sig i ro, er han så småt igen begyndt at dyrke sin interesse for bowling og genvinde sin plads i 1. division. 

Den 29. oktober om natten fik Martin pludselig høj feber og oplevede nakkestivhed efter en uges sygdom. Selvom Martins mor, Anne Dorte Rosenkvist er blind, havde hun har en stærk mistanke om, at han havde symptomer på meningitis. Men vagtlægen afviste ifølge Anne Dorte Rosenkvist, at det var tilfældet. Først da hun 12 timer senere tog sin 22-årige søn med på skadestuen, blev hun bekræftet i sin mistanke, og han fik den antibiotika, han havde brug for. 

Torben Grube Christensen er én af de overlæger der tilså Martin. Han har tavshedspligt og vil ikke kommentere den konkrete sag, men bekræfter, at det kan være altafgørende for en patients overlevelse, at han modtager antibiotika, straks der er mistanke om meningitis.

Martin Rosenkvist fik sin antibiotika for sent. Meningitispletter trådte frem overalt på hans krop og lægerne besluttede at lægge ham i kunstigt koma for at redde hans indre organer.

For en måned siden var han lam i hele venstre side. Idag har han næsten følelsen igen.

Men en mor, der har været tæt på at miste - glemmer ikke. Anne Dorte Rosenkvist har bedt om at få udleveret sin søns journal, og er sammen med en advokat ved at skrive en klage over den vagtlæge, der overså Martins meningitis.

 


Nyhedsoverblik