Maria ryddede andres skrald op: Nu får hun medvind på Facebook

En 23-årig kvinde har fået meget opmærksomhed på sit Facebook-opslag om skrald i en park i Slagelse. Hun håber, at det vil skabe fokus på problemet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- EFTERLYSNING! Der er desværre nogle stakkels mennesker, som har glemt en masse ting, tæpper, trøjer, sprut, glasskår, pap og papir i Anlægget. Det synes jeg er rigtig synd, sådan starter Maria Rosenkvist sit Facebook-opslag på Facebook-gruppen "4200 Slagelse".

quote Sikke et svineri! Men godt arbejde! Det burde dog være mere normalt at rydde op efter sig selv... Øv altså!

Kira Gudmann

Den 23-årige Maria Rosenkvist fra Kalundborg kørte for en konfirmand Kristi Himmelfartsdag, og mens hun ventede på, at konfirmanden skulle have taget billeder, kørte hun forbi Lystanlægget i Slagelse.

I Lystanlægget, som er et større grønt område, blev hun mødt af et kedeligt syn. Flasker, madpapir, øldåser, cigaretpakker og tøjstykker var noget af det skrald, der var efterladt på græsset. 

Artiklen fortsætter under billederne.

Sådan så der ud, da Maria Rosenkvist kom til Lystanlægget i Slagelse. 
Sådan så der ud, da Maria Rosenkvist kom til Lystanlægget i Slagelse. 
Omkring fem bæreposer kunne Maria Rosenkvist fylde med skrald.
Omkring fem bæreposer kunne Maria Rosenkvist fylde med skrald.
Sådan så "høsten ud", efter Maria Rosenkvist havde ryddet op.
Sådan så "høsten ud", efter Maria Rosenkvist havde ryddet op.

Maria Rosenkvist ryddede selv det efterladte skrald op. Knap fem poser fyldte hun med andre folks affald.

- Ja, jeg har ryddet det op. Knap fem store indkøbsposer bugnede af skrald. Hvorfor skal et så smukt og dejligt sted ligne noget, der er løgn? spørger hun i sit Facebook-opslag.

Herunder kan du se, hvordan der så ud, efter Maria Rosenkvist havde ryddet op.

Artiklen fortsætter under billederne.

Sådan så der ud, efter Maria Rosenkvist havde ryddet op i Lystanlægget i Slagelse.
Sådan så der ud, efter Maria Rosenkvist havde ryddet op i Lystanlægget i Slagelse.
Sådan så der ud, efter Maria Rosenkvist ryddede op, og sådan mener hun, man altid bør efterlade steder, man færdes.
Sådan så der ud, efter Maria Rosenkvist ryddede op, og sådan mener hun, man altid bør efterlade steder, man færdes.

Og det er langt fra det eneste sted i regionen, at der bliver smidt affald.

For nylig afholdt Danmarks Naturfredningsforening deres årlige affaldsindsamling. Her blev der bare i vores region indsamlet 16 tons affald, der var efterladt i naturen.

Maria Rosenkvist var ikke i tvivl om, at hun skulle fotografere skraldet, før hun samlede det hele op og lavede sit Facebook-opslag.

- Jeg lavede opslaget, fordi jeg blev frustreret og overrasket over synet, og jeg tænkte, at det måtte jeg ud og vise. Jeg havde ikke set det før, da jeg bor i Kalundborg og ikke normalt kommer den vej. Jeg gik i gang med at rydde op, fordi det så frygteligt ud, fortæller Maria Rosenkvist til TV ØST.

"Du er sgu et godt menneske"

Siden Maria Rosenkvist delte opslaget på Facebook, har det skabt meget debat og affødt mange likes og kommentarer. Blandt andet skriver Natasja Nielsen:

- Du er sgu et godt menneske Maria Rosenkvist. Gid der var mange flere, der tænker og er som dig, det' sgu et værre svineri, skriver Natasja Nielsen. 

quote Jeg er glad for, at der er mange, der føler og tænker det samme som mig selv. Jeg håber, det kan smitte af og skabe fokus omkring problemet

Maria Rosenkvist

Kira Gudmann fortsætter:

- Sikke et svineri! Men godt arbejde! Det burde dog være mere normalt at rydde op efter sig selv... Øv altså!, skriver hun. 

Håber det skaber fokus

Maria Rosenkvist er glad for den respons, hun har fået på sit Facebook-opslag.

- Jeg er glad for, at der er mange, der føler og tænker det samme som mig selv. Jeg håber, det kan smitte af og skabe fokus omkring problemet. Måske er der nogen, der vil holde ekstra øje med det, og måske vil det også nå dem, der har smidt det, siger hun. 

For hende er det logik, at man ikke efterlader skrald.

- Jeg har det jo selv sådan og er opdraget til, at hvis man roder, så kan man selv rydde op. Man skal efterlade tingene, som man selv gerne vil have det, siger Maria Rosenkvist.

Hun vil selv fortsætte med at samle skrald op, og det opfordrer hun også andre til.

- Jeg ved godt, det ikke er vores opgave at rydde op efter andre, men så kommer spørgsmålet: "Hvem skal så gøre det?". Det er måske en time eller en halv time, måske ti minutter hvis man er flere, det lige tager at hjælpe hinanden, siger hun.

Herunder kan du se, hvad folk skrev, da vi delte Maria Rosenkvists billeder på TV ØST's hjemmeside.