Manden bag den store samling veteranbiler: Kendt som ”sølvbryllupstyven”

26 flotte veteranbiler blev for nylig fundet gemt væk på en gård i Boeslunde. Hvem var ejeren bag det unikke fund? TV ØST har dykket ned i historien om en broget fortid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 18. oktober gjorde auktionsfolk et fantastisk fund på en gård i Boeslunde mellem Korsør og Skælskør i forbindelse med oprydningen efter et dødsbo.

En unik samling på 26 flotte, men støvede veteranbiler blev fundet gemt væk i en lade proppet til randen og de seneste par uger har samlere både i Danmark og udlandet set frem til i dag, hvor bilerne endelig lander under hammeren til salg til højestbydende på en auktion i Helsted nord for Randers.

Ejer kendt som sølvbryllupstyven

TV ØST har undersøgt, hvem der stod bag den store samling - bilernes ejer hed Finni Bang Nielsen, som voksede op i Slagelse, hvor han blev udlært hos en lokal købmand. Han døde den 29. marts i år 60 år gammel og det var først efter hans død, man opdagede den gemte skat på landejendommen.

Den 60-årige mand ejede flere ejendomme i Slagelse Kommune og ifølge en tidligere nabo holdt Finni Bang Nielsen sig for det meste for sig selv. Dog stiftede naboen, der er forsikringsmand, bekendtskab med Finni Bang Nielsen i en tyverisag, hvor ejeren af bilsamlingen stod tiltalt.

- For mange år siden havde vi noget, vi kaldte ”sølvbryllupstyvene” her i byen, som han var en del af, fortæller Eigil Hou, der bor i Slagelse.

TV ØST har i dag talt med politiet i Slagelse. De kan sagtens huske sagen om ”sølvbryllupstyvene,” som gennem længere tid læste sølvbryllupsannoncer i avisen for at tømme forskellige hjem for gaver, mens de festlige begivenheder foregik ude af huset.

Finni Bang Nielsen og hans partner blev dømt for tyverierne i midten af 80’erne.

Casper Dalgård har fundet ud af meget mere om den nu afdøde ejer af den unikke samling. Se med ved at klikke øverst på siden.