¨

Manden bag den store samling veteranbiler: Kendt som ”sølvbryllupstyven”

02:28

26 flotte veteranbiler blev for nylig fundet gemt væk på en gård i Boeslunde. Hvem var ejeren bag det unikke fund? TV ØST har dykket ned i historien om en broget fortid.

Den 18. oktober gjorde auktionsfolk et fantastisk fund på en gård i Boeslunde mellem Korsør og Skælskør i forbindelse med oprydningen efter et dødsbo.

En unik samling på 26 flotte, men støvede veteranbiler blev fundet gemt væk i en lade proppet til randen og de seneste par uger har samlere både i Danmark og udlandet set frem til i dag, hvor bilerne endelig lander under hammeren til salg til højestbydende på en auktion i Helsted nord for Randers.

Ejer kendt som sølvbryllupstyven

TV ØST har undersøgt, hvem der stod bag den store samling - bilernes ejer hed Finni Bang Nielsen, som voksede op i Slagelse, hvor han blev udlært hos en lokal købmand. Han døde den 29. marts i år 60 år gammel og det var først efter hans død, man opdagede den gemte skat på landejendommen.

Den 60-årige mand ejede flere ejendomme i Slagelse Kommune og ifølge en tidligere nabo holdt Finni Bang Nielsen sig for det meste for sig selv. Dog stiftede naboen, der er forsikringsmand, bekendtskab med Finni Bang Nielsen i en tyverisag, hvor ejeren af bilsamlingen stod tiltalt.

- For mange år siden havde vi noget, vi kaldte ”sølvbryllupstyvene” her i byen, som han var en del af, fortæller Eigil Hou, der bor i Slagelse.

TV ØST har i dag talt med politiet i Slagelse. De kan sagtens huske sagen om ”sølvbryllupstyvene,” som gennem længere tid læste sølvbryllupsannoncer i avisen for at tømme forskellige hjem for gaver, mens de festlige begivenheder foregik ude af huset.

Finni Bang Nielsen og hans partner blev dømt for tyverierne i midten af 80’erne.

Casper Dalgård har fundet ud af meget mere om den nu afdøde ejer af den unikke samling. Se med ved at klikke øverst på siden.  

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App