Mand varetægtsfængslet – truede ansat på psykiatrisk skadestue med lang kniv

En ung mand er blevet sigtet og varetægtsfængslet for at true en ansat på psykiatrisk skadestue i Slagelse med en 17 centimeter lang kniv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et dramatisk optrin udspillede sig kort efter midnat søndag, da en ung mand truede en kvindelig ansat med en kniv i modtagelsen på psykiatrisk afdeling i Slagelse.

Det fremgår af sigtelsen mod manden, som mandag formiddag var i grundlovsforhør i retten i Næstved.

Hændelsen skete mellem klokken 00:00 og 00:08, hvor manden holdt den medbragte knivs æg mod den ansattes hals og sagde til vagten i modtagelsen, at ”hvis du rører dig, slår jeg hende ihjel” samt ”dette er en kidnapning”.

Manden er desuden også citeret i sigtelsen for at sige: ”Det er ikke noget problem for mig at skaffe våben, så næste gang jeg kommer, har jeg en riffel med, og så skyder jeg jer, inden I når at trykke på alarmen”.

Varetægtsfængslet

Manden er blevet sigtet efter straffelovens paragraf 119 om trusler på livet mod en ansat i offentlig tjeneste, som kan give op til otte års fængsel.

Formiddagens grundlovsforhør resulterede i, at manden er blevet varetægtsfængslet indtil 2. juni. Varetægtsfængslingen sker i surrogat, da manden nu er indlagt på psykiatrisk afdeling.

Det oplyser senioranklager i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Mariam Khalil.

Varetægtsfængslingen begrundes med, at den sigtede frygtes at kunne begå nye lovovertrædelser, hvis han er på fri fod.

Den sigtede ønskede ikke at udtale sig under grundlovsforhøret, fortæller Mariam Khalil.