Mand anholdt efter storm af bombetrusler

Kampklædte betjente har stormet en lejlighed i Slagelse ikke langt fra det evakuerede Vestsjællandscenter. Her blev en psykisk ustabil mand anholdt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En gruppe kampklædte politibetjente har mandag aften omkring klokken 18.00 stormet en lejlighed i Slagelse og anholdt en mand.

Det bekræfter Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi overfor TV ØST.

- Vi har anholdt den mand, som vi mistænker for at stå bag den række bombetrusler, der i dag blev fremsat mod institutioner i hele landet, siger Henrik Karlsen, der har taget sig af arbejdet på at finde gerningsmanden i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

Der er tale om en 31-årig mand fra Slagelse, der i forvejen er kendt af politiet. Manden er psykisk ustabil.

- Truslerne blev fremsat elektronisk mod en række institutioner, indkøbscentre og lufthavne. Og vi er nu ved at sikre beviser i mandens hjem, siger Henrik Karlsen til TV ØST.

Udramatisk anholdelse

Selvom det var kampklædte betjente med hunde, der slog døren ind til mandens hjem, så forløb selve anholdelsen udramatisk.

- Det gik hurtigt, og der var ingen problemer i forbindelse med anholdelsen, siger Henrik Karlsen.

Politiet venter, at manden vil blive fremstillet i grundlovsforhør tirsdag med henblik på varetægtsfængsling.

Tidligt kendt

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi blev tidligt på eftermiddagen klar over, at efterforskningen koncentrerede sig om deres område. 

Men selvom manden nu er anholdt, så er efterforskningen fortsat på et indledende trin. 

- Vi har stadig meget arbejde foran os, og vi skal sikre en række beviser i sagen. Vi efterforsker denne som enhver anden sag, siger Henrik Karlsen.