To mænd fængslet for røveri i kiosk - skubbede kvindelig ekspedient omkuld

To mænd er torsdag blevet varetægtsfængslet og sigtet for at have begået røveri i en kiosk i Slagelse den 17. august.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 17. august blev en ældre kvindelig medarbejder i en kiosk på Valbyvej i Slagelse slået omkuld under et voldsomt røveri.

De to formodede røvere er efter et grundlovsforhør torsdag formiddag i retten i Næstved blevet varetægtsfængslet i fire uger. 

Der er tale om en 26-årig mand fra Ringsted, der blev anholdt onsdag klokken 12.45 og en 29-årig mand fra Ringsted, som blev anholdt natten mellem onsdag og torsdag. 

Ved røveriet – der i øvrigt ikke gav noget udbytte – blev den kvindelige medarbejder væltet omkuld og truet med en kniv, og røverne truede også en kunde, der var i kiosken. Episoden var så voldsom, at politiet valgte at offentliggøre overvågningsvideoen fra kiosken.

- Det er en noget hårdhændet behandling, som røverne giver den pågældende ekspedient, som jo er en ældre dame. Man kan med al tydelighed se, at hun får en hård fysisk behandling, sagde leder af lokalpolitiet i Slagelse Jens Jedig Christiansen.

Efter røveriet mødte TV ØST den rystede ekspedient, som trods episoden insisterede på at komme på arbejde igen.
Efter røveriet mødte TV ØST den rystede ekspedient, som trods episoden insisterede på at komme på arbejde igen. Foto: TV2 ØST

Under røveriet udviser ekspedienten et usædvanligt mod. For trods truslen med kniv og røverens hårdhændethed forsøger hun alligevel at forhindre røveren i at få mange penge med sig.

quote Jeg havde fået fri hele dagen, men jeg sagde til købmanden, at jeg nok hellere måtte komme ned i nogle timer.

 

- Jeg prøver at trække tiden og undgå at udlevere pengene. Han fik også lov til selv at lede efter dem. Man må sige, han arbejdede da også hårdt for det, sagde ekspedienten, som ikke ønskede sit navn frem i medierne, til TV ØST.

Tilbage på job kort efter

Trods den voldsomme episode var den kvindelige ekspedient tilbage på arbejde allerede samme dag.

- Jeg havde fået fri hele dagen, men jeg sagde til købmanden, at jeg nok hellere måtte komme ned i nogle timer. Ellers kommer man ikke i gang igen. Jeg har jo hørt om andre, der er stoppet på grund af den slags. Så må man bare arbejde sig op, og det er jo også det, jeg gør, sagde hun til TV ØST.

Se en video med den modige ekspedient her:

Artiklen er opdateret
Artiklen er opdateret efter grundlovsforhøret, hvor de to mænd blev varetægtsfængslet.