Madspilds-Rasmus åbner landets første ressourcebutik

18-årige Rasmus Erichsen fra Korsør er på bare 10 måneder blevet lidt af en lokal helt. Han er nemlig en iværksætter, der hverken spilder tiden eller maden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det begyndte som en lokal facebookgruppe for ti måneder siden - og nu rykker det ud i virkeligheden.

- Det er mega fedt og uvirkeligt, at det er blevet så stort. Det er virkelig overvældende, men det viser jo, at der er behov for det, fortæller Rasmus Erichsen.

Den dengang 17-årige Rasmus Erichsen, der til daglig læser innovation og marketing på erhvervsgymnasiet, fik en god idé.

- Jeg kom hjem fra arbejde og sagde til min far, jeg har fået en god idé. Vi skal starte en facebookgruppe, som skal bekæmpe madspil, siger Rasmus Erichsen. 

En lokal idé bliver national

Den ide har nu spredt sig fra Korsør til stort set hele landet i løbet af bare få måneder. Målet var fra start at få 500 medlemmer i Facebookgruppen. I dag er der omkring 35.000 medlemmer og 75 facebookgrupper fordelt over hele landet.

Men for den unge iværksætter var det kun begyndelsen på noget større. Nu vil han skabe landets første såkaldte ressourcebutik.

- Der skal være en cafe, hvor man kan komme og drikke kaffe eller juice og hygge sig, så skal der være et lager, hvor man kan hente mad og møbler. Og så vil der en gang om ugen sidde en socialrådgiver og en gang om måneden en økonom, fortæller Rasmus Erichsen. 

Og målsætningen med ressourcebutikkerne er, at de skal udvikle sig på samme måde som facebookgrupperne.

- Jeg håber, det bliver spredt til hele landet, så alle de steder, der nu har en facebookgruppe får en ressourcebutik. Og så har jeg en målsætning om, at det skal til udlandet på et tidspunkt, lyder det fra Rasmus Erichsen. 

På bare ti måneder er 18-årige Rasmus Erichsen blevet landskendt for sit initiativ til at mindske madspild. Nu er han tilbage med en ny idé.