Lukning af klub frygtes at føre ballade med sig

Ungdomsklubben Oliemøllen i Skælskør risikerer lukning efter den seneste skolereform. Blandt andre frygter de unge klubmedlemmer, at vil følge med lukningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis ikke de unge har noget at tage sige til om aftenen, vil det formentlig følges op med ballade.

Sådan lyder frygten fra projektleder Anja Nielsen, der er er tilknyttet Parkvejshuset, der ligger ved et boligkomplex nær klubben Oliemøllen, der er lukningstruet.

- Det vi frygter er, at de unge får for meget fritid og at de måske udmønter sig til at lave kriminalitet og hærværk.

Enige unge

De enige unge stemmer i. tidligere kede d sig om aftenen, men så prøvede de ungdomsklubben, og fik det meget bedre.

- Jeg kommer her ofte for at spille fodbold og musik, men hvis klubben lukker, tror jeg helt sikkert, at der vil komme kriminalitet, lyder det fra Damir Murina på 16, der ofte kommer i ungdomsklubben på de 3 af ugens dage, hvor der er åbent.

- Det vil gøre mig ondt, hvis klubben lukker, for pædagogerne har gjort og gør så meget for os, siger han.

Høring

Frem til 19. februar er der høring på den del af skolereformen, der omfatter den eventuelle lukning af Oliemøllen. Medlem af Uddannelsesudvalget, Niels Christian Nielsen, der sammen med resten af udvalget  står for udførelsen af reformen, er lydhør overfor Anja Nielsen og Damir Murinas advarsler.

- Jeg er sikker på, at udvalget er nødt til at kigge på, hvordan laver vi så klubtilbud i Slagelse Kommune i denne nye virkelighed. Og er der nogen ting, vi kan gøre anderledes og er der nogen ting, vi kan sammendrifte, eller skal der i virkeligheden tilføres lidt flere ressourcer for at give et reelt klubtilbud?

Byrådet har deres næste møde 3. marts, hvor de vil drøfte sagen.