To løsladt efter sygehusuro

En 47-årig kvinde og en 27-årig mand er igen blevet sat på fri fod. De var nogle af dem, der onsdag aften skabte ballade på Slagelse Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De to personer, der begge stammer fra Slagelse blev i nat løsladt og sent hjem med en sigtelse for grov forstyrrelse af ro og orden.

- De to blev anholdt i går aftes på Slagelse Sygehus. Men omkring klokken 1 i nat blev de begge løsladt. Helhedsvurderingen var, at der ikke var nok til at fremstille dem i grundlovsforhør, siger Søren Østervig, der er vagtchef fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Postyret startede, da en gruppe på 25-30 mænd og kvinder kort før klokken 19.30 ville besøge et ældre indlagt familiemedlem.

Personalet bad den store gruppe om at bryde op og besøge patienten i mindre grupper.

Men det var familiemedlemmerne ikke tilfredse med, og de begyndte at true medarbejderne.

Politiet blev tilkaldt til sygehuset, og da de landede begyndte gruppen at blive aggressive over for betjentene - heriblandt den 47-årige kvinde og den 27-årige mand. Politiet trak deres stave og uddelte slag til flere.

- Nogle fra gruppen vender senere tilbage til skadestuen for at få behandling for deres skader, og da politiet stadig er på stedet, kan vi så der anholde de to, siger Søren Østervig.

Selvom de to nu er løsladt igen, så fortsætter politiets efterforskning af sagen. De mangler nemlig stadig at finde frem til, hvem de resterende af gruppen er.

- Sagen overgår nu til lokalpolitiet i Slagelse. Der er nogle ting, vi stadig skal have styr på. Blandt andet blev der knust en rude på vores patruljebil, og der vil vi selvfølgelig gerne finde frem til gerningsmændene, siger Søren Østervig.