Lokale protester mod demo-forbud

Republikanere her fra landsdelen undrer sig over, at justitsministeren ikke vil gå ind i sagen om forbudet mod demonstrationer på slotspladsen foran dronningens balkon i morgen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I morgen formiddag går hendes Kongelige Majestæt, Dronning Margrethe II, på balkonen for at vinke til børnehavebørn, pensionister og andre fremmødte på 70 års dagen, og det kommer til at foregå i god ro og orden.

I hvert fald vil Københavns Politi ikke give modstandere af monarkiet lov til at demonstrere. Københavns Politi har givet Den Republikanske Grundlovsbevægelse afslag på bevægelsens ansøgning om en mindre demonstration på Amaliensborgs slotsplads.

Ifølge Ritzaus Bureau afviser Lars Barfoed, den konservative justitsminister, at kommentere sagen "af principielle grunde".

Til gengæld vil ministeren gerne sige, hvad han mener om forsamlingsfrihed helt generelt:

- Forsamlingsfriheden er en helt central rettighed i et demokratisk samfund, der naturligvis kun skal underlægges de begrænsninger, som er nødvendige.

Afslaget og justitsministerens holden sig væk fra debatten undrer Per Christensen fra Slagelse. For nyligt meldte han sig ind i Den Republikanske Grundlovsbevægelse.

- Jeg synes, at det er mærkeligt og noget nedværdigende, at vi ikke får lov til at vifte med en banner. Det er som om, at vores grundlovssikrede rettigheder kun gælder, når det er bekvemt, siger han.

Det er et banner med skriften "Tillykke Margrethe, men vi vil hellere stemme på dig", der har fået Københavns Politi til at afblæse demonstrationen.