¨

Lokale markeder og byfester kan ånde lettet op - minister ændrer økonomisk dyr regel

Mørkøv Kræmmermarked er et af de arrangementer, der har kritiseret beslutningen om en ekstern rådgiver. Foto: Alex Christensen

Boligminister Kaare Dybvad Bek ændrer kritiseret regel om, at foreninger skal bruge mange penge på en ekstern rådgiver.

En ny regel om, hvordan frivillige foreninger i lokalsamfund skal få godkendt arrangementer som byfester og kræmmermarkeder, så de lever op til brandsikkerheden, bliver nu rullet tilbage af boligminister Kaare Dybvad Bek (S).

Det skriver ministeren på Facebook.

Reglen skulle efter planen være trådt i kraft den 1. januar og have tvunget lokalforeninger til at bruge penge på en privat certificeret rådgiver, der skulle lave en såkaldt pladsfordelingsplan. En plan, der skal vise, hvor eksempelvis telte, scener og boder skal stå, og sikre, at arrangementets sikkerhed kan godkendes. 

Tilbagerulningen af reglen betyder, at foreningerne nu kan vælge den løsning, der passer dem bedst.

- De kan - præcis som de gør i dag - få det godkendt hos kommunen. Og er man en meget stor festival, der for eksempel spiller over hele landet, kan man også vælge en certificeret rådgiver, hvis man synes, det er letteste. Valget er altså op til den enkelte forening.

- Danmark er et foreningsland, hvor tusindvis af frivillige yder en kæmpe indsats. For de fleste vedkommende uden at få en krone for det. Det skal vi virkelig værne om og passe på. Derfor er jeg glad for, at vi er blevet gjort opmærksom på reglerne, så vi kan få dem ændret. Frivillige skal bruge kræfterne på at være frivillige - ikke på unødigt bureaukrati, skriver Kaare Dybvad Bek i sit indlæg.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App