Lokale borgere vil redde flådestation

Hvis man vil bevare arbejdspladser må man kæmpe for det. Det er filosofien bag en ny støttegruppe for flådestationen i Korsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lokale ildsjæle vil fra i dag kæmpe for at bevare Korsørs største arbejdsplads.

- Hvis man kunne stå samlet om det her for en gangs skyld, så tror jeg egentlig også, man vil kunne skabe lidt resultater, når der engang skal træffes yderligere beslutninger om forsvarets indretning, siger Niels Christian Nielsen, som er socialdemokratisk byrådskandidat og arbejder som maskinmester på flådestationen.

Han har netop stiftet Flådestation Korsørs Venner - en netværksgruppe, der har til formål at kæmpe for at bevare flådestationen i Korsør.

Arbejdspladser i fare

Ved forsvarsforliget i marts blev Flådestation Korsør skånet, men forligsteksten indeholdt en klausul om, at flådestationen ikke må foretage investeringer de næste fire år.

-  Det betyder jo, at flådestation Korsør ligger stille i forhold til resten af Forsvaret, og så behøver man jo ikke være professor for at regne ud, hvad der kan ske om tre-fire år, siger Bjarne Mikkelsen, som er medstifter af netværksgruppen.

Helt konkret frygter stifterne, at folketingspolitikerne vil flytte Søvænets Operative Logistiske Støttecenter fra Korsør til Frederikshavn. Her har Frederikshavn Kommune netop vedtaget en lokalplan, der giver mulighed for byggeri og udvidelse af kaj- og moleanlæg.

- I stedet for at sidde med hænderne i skødet og se på, at andre træffer nogle beslutninger, så må vi prøve at være med til at sætte dagsordenen og bakke op om det lokale her. Det er der brug for, siger Bjarne Mikkelsen til TV2 ØST.

Hele byen vil bløde

Netværksgruppen kæmper ikke kun for egen vindings skyld, men for hele lokalsamfundet i Korsør. Mange erhvervsdrivende nyder nemlig godt af, at der er en flådestation i byen.

- De lægger utrolig mange overnatninger herovre i periodeskift, ik? Er der aktiviteter på flådestationen, så kan vi mærke det med det samme, fortæller Jørn Enkebølle, som er direktør for Best Western, Hotel Jens Baggesen i Korsør.

Han bakker ligesom flere af de lokale borgere, som TV2 ØST mødte i Korsør i dag, op om den nye netværksgruppe.

Første møde i gruppen blev holdt i dag. På sigt planlægger gruppen at samle underskrifter ind til fordel for flådestationen og generelt få sine holdninger og støtte for flådestationen bredt ud i lokalområdet.