Lokal virksomhed får ny titel på dronningens fødselsdag

I anledningen af dronningens fødselsdag er fire virksomheder udnævnt til Kongelig Hofleverandør - heriblandt en familieejet virksomhed fra Slagelse. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I 20 år har de levereret kransebånd til kongehuset. 

Det gamle familiefirma, Slagelse Båndtryk, blev derfor på dronningens 80-års fødselsdag anerkendt ved at få en ny titel som Kongelig Hofleverandør. 

quote Vi har hejst flaget og skal også have en flaske champagne til aften

Lise-Lotte Møller, Slagelse Båndtryk

De blev ringet op onsdag af hoffet, som fortalte, at de kunne skrive en ny titel på cv'et. Det fortæller Lise-Lotte Møller, der ejer Slagelse Båndtryk sammen med sin mand, Jørgen Møller. 

- Vi er selvfølgelig meget stolte og beærede, siger Lise-Lotte Møller.

Kransebånd på tværs

Det var Lise-Lotte Møllers svigermor, der grundlagde firmaet for 58 år siden til august. 

Til kongehuset kreerer de kransebånd med logo og krone. Nogle gange tekst. Det kan være til begravelser eller til en højtid. 

Kongelig Hofleverandør

De trykker deres bånd på en ganske anden måde, end andre virksomheder. Maskinen, de bruger, er fra 1900, hvor man trykker på tværs af båndet - i stedet for på langs, som andre gør. Og de bånd, kongehuset får, er noget bredere end normalt, forklarer Lise-Lotte Møller. 

Champagnen på køl

- Vi blev takket meget i går, da vi fik beskeden, for et godt samarbejde, og at vi havde styr på tingene, fortæller Lise-Lotte Møller. 

Skal det fejres? 

- Det er jo svært at fejre noget i disse tider. Da Jørgen tilfældigvis også har fødselsdag i dag, så skal det da fejres lidt med vores børn på afstand men alligevel sammen. Vi har hejst flaget og skal også have en flaske champagne til aften, siger Lise-Lotte Møller.

Udover Slagelse Båndtryk blev Gravørfirmaet Schwartz ApS, H.J. Hansen Vin A/S og Renseriet Jan Mikkelsen udnævnt til Kongelig Hofleverandør.